x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Acizii omega-3 și omega-6 îmbunătățesc performanțele la citit

Acizii omega-3 și omega-6 îmbunătățesc performanțele la citit

22 Noi 2016   •   08:25
Acizii omega-3 și omega-6 îmbunătățesc performanțele la citit
Sursa foto: dolgachov/Getty Images/iStockphoto

Copiii care au dificultăți la citire și-ar putea îmbunătăți performanțele dacă ar consuma alimente sau suplimente cu acizi grași omega-3 și omega -6, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Gothenburg din Suedia și publicat în revista Journal of Child Psychology and Psychiatry.

Acizii grași omega -3 și omega – 6 pot fi obținuți din pește, uleiuri vegetale, nuci, semințe sau chiar salate. Acești acizi grași polinesaturați, sănătoși, în special omega-3, nu sunt consumați suficient, mai ales în dietele copiilor.

Cercetătorii au inclus în cercetare 154 de copii de clasa a treia, de la câteva școli din zona de vest a Suediei. Ei le-au măsurat acestora abilitățile de citire, cu ajutorul unui teste computerizat. Apoi, o parte dintre copii au primit capsule cu omega-3 și omega- 6, iar restul copiilor au primit un placebo care conținea ulei de palmier. Copiii au luat aceste capsule timp de trei luni.

Rezultatele au arătat că și după numai trei luni în care au primit supliment de omega-3 și omega -6, copiii cu probleme de atenție la citire și-au îmbunătățit performanțele.

×