x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Bisin, un conservant natural care va face E-urile să dispară!

Bisin, un conservant natural care va face E-urile să dispară!

15 Aug 2011   •   16:18
Bisin, un conservant natural care va face E-urile să dispară!

Bisin este un conservant natural care impiedica dezvoltarea culturilor de bacterii care fac carnea, pestele, ouale sau produsele lactate sa se descompuna, introducerea sa in industria alimentara ar putea duce la eliminarea din procesul tehnologic a actualilor conservantil, ale caror actiuni asupra sanatatii s-au dovedit a fi daunatoare.

Decoperirea noului conservant a fost facuta accidental, in cadrul unor studii efectuate asupra unei culturi de bacterii provenite din intestinul uman, de o echipa de cercetatori de la Universitatea din MInnesota condusa de microbiologul irlandez Dan O`Sullivan.

Cea mai mare calitate a sa este faptul ca este un ingredient in intregime natural, Bisin se gaseste in anumite tipuri de bacterii inofensive si are rolul de a preveni dezvoltarea unor bacterii periculoase precum E-Coli, salmonella sau listeria. Proprietatile sale sunt superioare oricarui alt conservant deoarece nu afecteaza calitatea nutrientilor.

Conservantul ar putea prelungi durata de consum a alimentelor pentru o perioada de mai multi ani, fara a fi nevoie de refrigerare. El poate fi aplicat cu succes nu numai in cazul produselor din carne ci si in cazul vinului. Din cauza procesului diferit de descompunere al fructelor sau legumelor, bisin nu poate fi utilizat si in cazul conservarii acestora.

Inrudit cu o alta substanta deja aflata in procesul de productie alimentar, folosita in industria alimentara la mentinerea sterilitatii branzei procesate, bisinul nu va avea nevoie de seria de teste anevoioase necesare aprobarii sale pentru consum, astfel ca el va putea fi pus in scurt timp la dispozitia producatorilor de alimente. Primele produse conservate cu bisin sunt asteptate pe piata in urmatorii trei ani.

×
Subiecte în articol: conservant e-uri bisin