x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Ce și când să mănânci seara ca să nu te îngrași și să nu ți se facă foame peste noapte. Exemplu de meniu pentru cină

Ce și când să mănânci seara ca să nu te îngrași și să nu ți se facă foame peste noapte. Exemplu de meniu pentru cină

24 Iun 2016   •   21:10
Ce și când să mănânci seara ca să nu te îngrași și să nu ți se facă foame peste noapte. Exemplu de meniu pentru cină
Sursa foto: evgenyatamanenko/Getty Images/iStockphoto

Deși nutriționiștii insistă că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, programul încărcat și plăcerea de te recrea la un restaurant fac din cină, pentru mulți, un moment foarte important. Este însă masa la care trebuie să fii cel mai atent(ă) pentru că-ți poate afecta cel mai tare silueta.

Când se ia cina

Nu îți voi da o oră fixă, celebra ora 18, pentru că o consider irelevantă. Îți spun că ar trebui să mănânci ultima dată cu 4-5 ore înainte de culcare. Depinde și cât mănânci, desigur. Dacă nu reușești să te sincronizezi și ți se mai face foame aproape de culcare, bea apă. În cele mai multe cazuri funcționează. Dacă totuși nu-ți trece foamea și nu poți să adormi, am scris un articol, pe care îl găsești AICI, cu alimentele pe care le poți mânca noaptea când ți se face foame.

Nu te îndopa

Cina trebuie să fie o masă ușoară pentru că urmează să te odihnești și nu mai ai cine știe ce activitate. Pe lângă faptul că nu mai ai pe ce să consumi caloriile respective, nici nu vei avea un somn liniștit dacă organismul este ocupat cu digestia. Plus că îți va accentua sforăitul, spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi. Mănâncă exact atât cât să te saturi. Avantajul în plus va fi că te vei trezi înfometat(ă) dimineața și vei lua un mic dejun așa cum trebuie: consistent adică. Și mănâncă încet. Vei observa că te vei sătura cu mai puține alimente.

 

Citeste mai mult pe andreeasava.ro

×