x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cele 3 semne comune ale epuizării

Cele 3 semne comune ale epuizării

27 Iul 2017   •   14:52
Cele 3 semne comune ale epuizării

La jumătatea anului, mulţi oameni se găsesc îngropaţi în muncă, bolnavi sau lipsiţi de energie, însă în ce punct stresul şi oboseala devin epuizare? Doctorul australian Sam Hay a vorbit recent despre cele trei semne comune ale epuizării, după cum notează Daily Mail.

Conform doctorului Sam Hay, primul semn al epuizării este somnul puţin. “Acestora li se pare dificil să doarmă, se trezesc des în timpul nopţii şi, în special, se trezesc devreme dimineaţa şi se gândesc la diferite lucruri. Nu se pot opri din a se gândi la tot.”, a spus acesta.

Lipsa de motivaţie şi concetrarea slabă la locul de muncă este al doilea semn al epuizării. “Oamenii doar stau la birou, se holbează la ecran şi durează o veşnicie să ia cele mai simple decizii”, a mai menţionat doctorul Hay.

Al treilea semn este temperamentul acid. “Al treilea – iar acesta este, în mod normal, cel de care mamele tinere se plâng cel mai mult – este legat de faptul că oamenii devin nervoşi şi îşi pierd temperamentul uşor la cea mai simplă dispută cu prietenii sau familia.”.

Toţi cei care experimentează aceste simptome, conform doctorului Hay, experimentează, cel mai probabil, epuizarea.

Un alt semn comun al epuizării este lipsa dorinţei de a lua parte la activităţi care, în mod normal, li se păreau distractive, potrivit Reach Out. Alte semne includ incapacitatea de concetrare, lipsa de emoţii, lipsa pasiunii şi detaşarea de prieteni şi familie.

Pentru cei care se simt epuizaţi este important să petreacă timp afară în mod regulat şi să se deconecteze în fiecare zi, pentru o perioadă, de la tehnologie. Alte lucruri care ar putea ajuta în cazul epuizării au legătură cu dezvoltarea capacităţilor de a rezolva probleme, comunicarea cu prietenii, familia, colegii sau un psiholog, căutarea suportului şi reevaluarea ţelurilor şi priorităţilor.

×
Subiecte în articol: epuizare semne simptome oboseala stres munca