x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cluj: Rinichii unei fetiţe de zece ani aflată în moarte cerebrală, transplantaţi la două tinere

Cluj: Rinichii unei fetiţe de zece ani aflată în moarte cerebrală, transplantaţi la două tinere

de Mediafax    |    05 Oct 2011   •   14:06
Cluj: Rinichii unei fetiţe de zece ani aflată în moarte cerebrală, transplantaţi la două tinere
Rinichii unei fetite in varsta de zece ani aflata in moarte cerebrala in urma unui accident rutier au fost transplantati, de o echipa de medici de la Institutul Clinic de Urologie si Transplant Renal (ICUTR) Cluj, unei tinere de 24 de ani si unei fete de 12 ani.
Seful ICUTR Cluj, Mihai Lucan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca transplantul a avut loc noaptea trecuta.
"Transplantul de rinichi a fost realizat in cursul noptii (in noaptea de marti spre miercuri - n.r.) la ICUTR Cluj. Este vorba despre un donator de zece ani, o fetita din Oradea care a avut un accident rutier si de la care s-au prelevat ficatul si cei doi rinichi. Rinichii au ajuns la Cluj, unde au fost transplantati unei fetite de 12 ani si unei tanere de 24 de ani, suferinda de insuficienta renala cronica. Cronologic avea 24 de ani, dar biologic are varsta apropiata de a donatorului si doar aproape 40 de kilograme. Rinichii functioneaza foarte bine, iar pacientii au o evolutie post-operatorie foarte buna", a spus Lucan.
Potrivit acestuia, pacienta in varsta de 12 ani era bolnava din 2005 si facea dializa din luna iunie.
Luncan a spus ca ficatul a fost transportat la Institutul Fundeni din Bucuresti.

×
Subiecte în articol: transplant rinichi