x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Conferinţă de elită despre melanom

Conferinţă de elită despre melanom

22 Mai 2007   •   00:00

Cancerul de piele, atăt de temutul melanom malign, considerat a fi una dintre cele mai violente forme de boală canceroasă, nu era in Romănia abordat cum se cuvine de echipe complexe.



Cancerul de piele, atăt de temutul melanom malign, considerat a fi una dintre cele mai violente forme de boală canceroasă, nu era in Romănia abordat cum se cuvine de echipe complexe.

După ce dermatologul scotea tumora canceroasă din piele, bolnavul se pierdea in hăţişul reţelei sanitare. Nimeni nu se mai ingrijea ca el să urmeze şi celelalte terapii ce fac parte din complexul război purtat impotriva maladiei.

Este meritul unei minţi scotocitoare şi cu poftă de nou, şi anume meritul conf. dr. Olga Simionescu, medic primar la clinica de dermatologie a Spitalului Colentina, de a constitui pentru prima dată in Romănia echipe cu medici de elită din mai multe specialităţi care să poarte lupta cu melanomul malign de la inceput pănă la ultimele etape de terapie. Astfel, lăngă dermatolog se ataşează in echipele complexe chirurgi, oncologi, chirurgi de chirurgie estetică şi reparatorie, radioterapeuţi, specialiştii in imagistică şi analize de laborator, medicii de familie.

Dealtfel, s-au şi făcut intervenţii de chirurgie a ganglionului santinelă, primul ganglion care trebuie scos in caz că s-au pornit metastazele. Sub ingrijirea conf. dr. Olga Simionescu in 24-25 mai 2007 are loc la Bucureşti prima intălnire internaţională privind melanomul malign abordat pluridisciplinar.

Va ţine conferinţe şi va face demonstraţii practice renumitul profesor Alessandro Testori, somitate in chirurgia oncologică, şeful Departamentului de melanom - tumori cutanate din Institutul European Oncologic cu sediul la Milano. In importanta reuniune ştiinţifică vor mai prezenta lucrări de inaltă ţinută profesorii:
Giovanni Mazzarols, Irinel Popescu, Doina Dumitrescu, Olga Simionescu, Gheorghe Iana, Rodica Anghel.

×
Subiecte în articol: pulsul medicinei