x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Control şi demitere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara

Control şi demitere la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara

18 Iun 2013   •   19:10

Şeful Clinicii de neurologie a Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Horia Pleş, a fost eliberat din funcţie, întrucât era asociat într-o firmă care a încheiat un contract cu acest spital, a anunţat ministrul Eugen Nicolăescu, pe baza  Raportului Corpului de control al Ministerului Sănătăţii.

"În perioada 21- 24 mai, am trimis Corpul de Control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara. Spitalul a avut relaţii contractuale cu SCM Neuromed Timişoara, care a prestat servicii medicale de imagistică medicală similare cu cele efectuate de spital. Domnul conferenţiar doctor Horia Pleş s-a aflat în poziţia în care a recomandat bolnavilor internaţi examinări tomografice care au fost efectuate la firma la acesta este asociat, rezultând astfel un eventual conflict de interese al acestuia. De aceea, în urma raportului pe care l-am primit, îi cer managerului spitalului să îl înlocuiască din funcţie pe medicul Horia Pleş", a precizat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu. 

Ministrul a anunţat că va sesiza Curtea de Conturi Timiş pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare privitoare la încheierea şi derularea contractelor încheiate de spital cu SCM Neuromed Timişoara. "Voi sesiza şi ANI, în privinţa eventualului conflict de interese al domnului Horia Pleş, ca şef secţie neurochirurgie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, care este şi asociat la SCM Neuromed Timişoara. Concomitent, voi trimite acest raport de control către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara".




×