x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Copiii cu dizabilităţi, ajutaţi de Mihai Neşu

Copiii cu dizabilităţi, ajutaţi de Mihai Neşu

de Maria Coman    |    23 Iul 2015   •   12:39
Copiii cu dizabilităţi, ajutaţi de Mihai Neşu

Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilităţi neuromotorii B2B Special din Constanţa şi-a asigurat existenţa până anul viitor, prin sprijinul venit de la Fundaţia Mihai Neşu şi de la Gigi Becali.

Centrul, care și-a început activitatea în septembrie 2014, în Constanţa, dispune de echipamente de ultimă generaţie și de specialiști în diagnosticarea și recuperarea copiilor cu afecţiuni neuromotorii. Dotarea centrului la standarde comparabile cu cele din străinătate s-a realizat în totalitate din donaţii și sponsorizări prin intermediul Asociaţiei Copii Suflete Speranţe, cu sprijin financiar din partea „Mihai Neșu Foundation”.

Funcţionarea unui astfel de centru la standardele de calitate asumate presupune costuri mari de administrare, în condiţiile în care nu beneficiază de niciun ajutor din partea administraţiei publice centrale sau locale. Centrul se finanţează din donaţii, sponsorizări (de exemplu, din partea firmelor prin facilitatea fiscală de 20% din impozitul pe profit), dar şi prin coplata părinţilor.

„Atunci când intri în acest centru înțelegi imediat că este diferit de ceea ce se întâmplă astăzi în recuperarea copiilor cu dizabilităţi din România. Însă pentru ca această instituţie să poată supravieţui este necesar ca 30-35% din cheltuielile lunare ale centrului să fie acoperite din donaţii şi sponsorizări directe, şi acest lucru este posibil prin intermediul tuturor acestor persoane deosebite care ne sunt alături, Mihai Neşu şi toţi ceilalţi sponsori şi colaboratori la care s-a adaugat recent şi domnul Gigi Becali, căruia îi mulţumim pentru încrederea şi sprijinul pe care domnia sa a ales să ni le acorde”, ne-a declarat dna Ramona Druţău, preşedintele Asociaţiei Copii Suflete Speranţe şi totodată managerul Centrului B2B Special.

×