x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum să eviți accidentările de Sărbători

Cum să eviți accidentările de Sărbători

de Magda Bucur    |    24 Dec 2015   •   20:46
Cum să eviți accidentările de Sărbători

O indigestie sau prea mult alcool nu sunt singurele motive pentru care oamenii ajung la spital în perioada sărbătorilor. E momentul când toată lumea se relaxează, uneori prea mult, și apar tot felul de accidente, în casă sau în jurul ei. Iată câteva dintre scenarii și cum să le eviți.

Cadouri. Poate părea surprinzător, dar mulți oameni ajung la spital cu tăieturi, din cauză că au încercat să asambleze jucării cu obiecte nepotrivite (cuțite sau foarfece, în loc de șurubelniță) sau pentru că alunecă pe jucăriile lăsate prin casă sau se împiedică de cabluri. După ce ați desfăcut cadourile de Crăciun, asigurați-vă că sunt puse deoparte și că nimeni nu se poate împiedica de ele.

Decorațiuni. Chiar dacă împodobitul bradului pare o activitate fără riscuri, uneori, copiii se pot accidenta, dacă globurile se sparg, iar adulții pot cădea atunci când încearcă să fixeze decorațiunile pe brad.

Plantele decorative. Vâscul e otrăvitor. Bobițele sale conțin niște proteine toxice care încetinesc bătăile inimii și provoacă halucinații.

Bucătărie. E locul cel mai periculos din casă, în perioada sărbătorilor, pentru că acolo se află vase mari pline cu apă fierbinte sau cuțite ascuțite. E bine să țineți copiii departe de bucătărie atunci când le folosiți. Mai mult, dacă vreți să beți un pahar cu vin, mai bine așteptați până când ați terminat treaba în bucătărie.

Scări. E unul din locurile în care se întâmplă frecvent accidente, în perioada sărbătorilor, mai ales atunci când casa e plină de musafiri și s-au mai și consumat câteva pahare de vin. Aveți grijă să fie perfect uscate și îndepărtați eventualele obstacole de pe scări, mai ales dacă musafirii trebuie să le folosească, pentru a merge la toaletă de exemplu.
 

×