x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dacă ai încredere în intuiţie, ai dreptate în proporţie de 90% (STUDIU)

Dacă ai încredere în intuiţie, ai dreptate în proporţie de 90% (STUDIU)

13 Noi 2012   •   11:50
Dacă ai încredere în intuiţie, ai dreptate în proporţie de 90% (STUDIU)

Cercetătorii studiază de foarte mult timp cum influenţează instinctul şi intelectul procesul luării unei decizii, informează Daily Mail.

Participanţii la un studiu recent au fost forţaţi să aleagă între două opţiuni bazându-se doar pe instinct, ei luând astfel decizia corectă în proporţie de 90%.

Profesorul Marius Usher de la Universitatea din Tel Aviv a declarat că rezultatele studiului arată că intuiţia este o unealtă puternică şi corectă.

"Studiul demonstrează că oamenii au o abilitate remarcabilă de a integra valoare atunci când fac acest lucru intuitiv, creierul având astfel un sistem care este specializat în valoarea medie. Acesta ar putea fi sistemul operaţional în cadrul căruia procesul de luare a deciziilor obişnuite este construit", a spus profesorul Marius Usher.

Participanţilor la studiu li s-au arătat pe ecranul unui calculator succesiuni rapide de perechi de numere, toate numerele, şi cele din stânga, şi cele din dreapta, reprezentând un grup. Participanţii au fost nevoiţi să spună care dintre cele două grupuri avea media mai mare.

Pentru că numerele se schimbau foarte repede, de la 2 la 4 perechi pe fiecare secundă, participanţii nu puteau să memoreze sau să realizeze calcule matematice. Astfel, decizia pe care au luat-o a fost bazată pe intuiţie.

"Intuitiv, creierul uman are capacitatea să primească o informaţie în bucăţi şi să construiască o valoare completă. O decizie de calitate se bazează pe reacţiile curajoase", a mai spus profesorul Marius Usher.

×