x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce este bine să consumăm miere de rapiță

De ce este bine să consumăm miere de rapiță

25 Mai 2017   •   17:06
De ce este bine să consumăm miere de rapiță

Proprietățile curative impresionante ale mierii de rapiță o recomandă în bolile ce afectează rinichii, dar și în cazul osteoporozei, deoarece uleiul de rapiță conține coenzima Q3, extrem de necesară pentru oase. Consumul regulat de miere de rapiță protejează ficatul, splina și pancreasul de diverse boli. Aceasta are o puternică acțiune antibacteriană și antiseptică, ajută la refacerea și menținerea elasticității pereților vasculari și la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge. S-a demonstrat puterea sa bactericidă față de numeroși germeni, între care streptococi, stafilococi, enterococi sau helicobacter pylori.

De asemenea, mierea de ra­pi­ță este adesea folosită în alimentația dietetică a copiilor, ca adjuvant în terapia cancerului, ca tratament al artrozelor reactive și în afecțiuni cardiace, reumatismale sau boli digestive. Totodată, dă rezultate bune în ameliorarea sau tratarea bron­șitelor cronice, a afecțiunilor hepatice, insomniilor, afec­țiu­nilor căilor respiratorii, senilitate.

Uleiul de rapiță este bogat în acizi grași mononesaturați, acid oleic, acid linoleic, acizi saturați, cei mai imporanți fiind omega 3 și omega 6, care sunt esențiali pentru organism. Acest ulei are calități excepționale în tratarea bolilor tubului digestiv, la drenarea ficatului, la eliminarea constipației și a paraziților intestinali.

Pentru uz extern, uleiul de rapiță se poate aplica sub formă de comprese cu infuzie de plantă sau felii de rădăcină proaspăt recoltată pentru vindecarea arsurilor mai ușoare, calmarea durerilor, dar și vindecarea abceselor, degerăturilor, furunculelor și rănilor.

Sursa: ziarullumina.ro

×