x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate De ce ni se face somn la birou

De ce ni se face somn la birou

de IncomeMagazine    |    25 Oct 2012   •   12:10
De ce ni se face somn la birou
Sursa foto: wavebreakmedia/Getty Images/iStockphoto

Prea putine ore de somn sau un pranz copios nu reprezinta nici de departe principalele cauze care scap capacitatea de munca pe parcursul unei zile. Cercetatorii americani au descoperit ca nivelul ridicat de dioxid de carbon din birouri si sali de clasa au un efect negativ asupra puterii de concentrare si de luare de decizii, scrie Daily Mail.

In spatiu deschis, concentratia acestui gaz este de aproximativ 380 de parti pe milion, in timp ce in incaperi poate ajunge la cateva mii de parti. Potrivit specialistilor Universitatii din New York si ai Laboratorului national Lawrence Berkeley, nivelul ridicat de dioxid de carbon din incinte se formeaza, de regula, din cauza unei proaste ventilatii a aerului.

De-a lungul studiului, oamenii de stiinta au constatat ca in birouri concentratia de dioxid de carbon nu depaseste, in majoritatea situatiilor, 1.000 de parti pe milion (cu exceptia salilor de conferinte, unde se aduna un numar mai mare de oameni pe o durata mai lunga de timp si de aceea de motaie frecvent in scaune).

Citeste mai mult pe incomemagazine.ro

Citeste si
Vaccinul minune care te poate scapa de burta
Vrei să fii mereu în formă? Asocierea alimentelor este cheia
Adevarul despre bauturile energizante. Ce pericole se ascund intr-o cutie

×
Subiecte în articol: somn birou