x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Exerciţii fizice care combat stresul

Exerciţii fizice care combat stresul

20 Apr 2013   •   19:01
Exerciţii fizice care combat stresul
Sursa foto: sursa foto: sfatulparintilor.ro

 Practicarea unor exercitii fizice este cea mai buna modalitate de a combate stresul. Traim intr-o lume plina de stres in care organismul nostru se afla mereu in stare de alerta. Cum aceasta energie care se acumuleaza nu este folosita nicaieri, organismul ramane alert de-a lungul mai multor ore. Astfel ca exercitiile fizice sunt cele mai potrivite pentru a disipa excesul de energie, mai ales daca ai un loc de munca sedentar.
Exercitiile fizice cel mai potrivite pentru combaterea stresului sunt jogging-ul si mersul pe bicicleta

Energia trebuie canalizata inspre exercitii fizice de genul: jogging sau mersul pe bicicleta. Nu trebuie neaparat sa mergi la o sala, poti face miscare si cand iti plimbi cainele sau cand dansezi acasa pe muzica favorita.
Expertii recomanda ca exercitiile sa fie facute la intensitate moderata, 30 de minute, cel putin 5 zile pe saptamana. Iata motivele pentru care nu trebuie sa ratezi nici o zi fara sa-ti antrenezi corpul: miscarea nu doar ca imbunatateste sanatatea si reduce stresul, insa relaxeaza muschii tensionati si te ajuta sa dormi. Datorita endorfinei eliberate in sistemul sangvin in urma exercitiilor fizice, te vei simti relaxat su fericit.
Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro

×
Subiecte în articol: stres