x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Foloseşti folia de aluminiu când găteşti? Află de ce ar trebui să o eviţi

Foloseşti folia de aluminiu când găteşti? Află de ce ar trebui să o eviţi

03 Apr 2014   •   09:18
Foloseşti folia de aluminiu când găteşti? Află de ce ar trebui să o eviţi

Multă lume foloseşte folia de aluminiu în bucătărie: de la împachetearea mâncărurilor până la prepararea lor. Deşi este uşor de folosit şi eficientă, nu este, însă, întotdeauna cea mai bună soluţie pentru organism. Acelaşi lucru se poate spune şi despre tigăile sau oalele din aluminiu. Sunt o variantă ieftină şi uşor de mânuit, dar nu foarte sănătoasă, spun studiile.

Cât de importante sunt vasele în care gătim pentru sănătatea noastră

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii o persoană de greutate medie poate îngera prin hrană până la 50mg de aluminiu pe zi fără să existe pericole pentru sănătate. Practic, organsimul uman poate tolera 1mg de aluminiu pe kg/corp, până când acesta începe să aibă efecte adverse.

O substanţă folosită ZILNIC poate creşte riscul de CANCER. Vezi la ce produse trebuie să renunţi

Un studiu publicat în International Journal of Electrochemical Science, în 2012, descoperea că prin gătirea alimentelor în folie de aluminiu creşte riscul apariţiei osteoporozei şi bolii Alzheimer. În funcţie de felul şi temperaturile la care este gătită mâncarea cantitatea de aluminiu pe care o putem consuma poate ajunge până la 139,2 mg, mai arată studiul.

Cele mai NESĂNĂTOASE alimente procesate care trebuie evitate

În plus, alimentele acide (cum sunt roşiile, lămâile, oţetul) preiau şi mai mult din aluminiul din folie. De exemplu, în cazul roşiilor trasferul este de 3-6mg/100g produs dacă acesta este gătit în aluminiu.

Citeşte continuarea pe RomâniaTV.net.

×