x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Iată care sunt cauzele balonării și cum putem scăpa de această problemă

Iată care sunt cauzele balonării și cum putem scăpa de această problemă

06 Apr 2016   •   14:43
Iată care sunt cauzele balonării și cum putem scăpa de această problemă

Balonarea este o tulburare intestinală comună, cu care se confruntă tot mai mulți oameni. Abdomenul umflat și starea de nervozitate sunt rezultatul unor obiceiuri alimentare greșite, dar pot fi eliminate cu ajutorul unor schimbări minore.

Potrivit healthylifetricks.com, cele mai frecvente cauze ale balonării pot fi combătute astfel:

 

În primul rând, nu beți suficientă apă, dar consumați cafea și băuturi alcoolice. Dacă sunteți un fan al cafelei, asigurați-vă că beți cel puțin 6-8 pahare cu apă. În cazul în care vă întrebați ce legătura are deshidratarea cu balonarea, trebuie să știți că organismul reține fluide tocmai atunci când nu beți suficientă apă.

 

Constipația este un alt simptom asociat balonării. Dacă vă confruntați cu această problemă, trebuie să consumați o cantitate mai mare de fibre. Creșteți progresiv cantitatea de fibre; dacă mâncați prea multe brusc, nu veți face decât să înrăutăți problema. Asigurați-vă că alegeți cereale integrale în locul celor rafinate, beți cât mai multe smoothie-uri și mâncați cât mai multe fructe de pădure.

 

Vă stresați prea mult. Un studiu recent a arătat că balonarea poate fi cauzată de stres. Aparent, în condiții de stres, creierul face ca sistemul digestiv să nu funcționeze la fel de bine.

 

Mâncați prea repede. Dacă nu mestecați bine alimentele, corpul le va procesa mai greu și inevitabil, va apărea și balonarea. La fel de important este să serviți înghițituri mici.

 

Consumați prea mulți carbohidrați. Balonarea este o problemă asociată consumului de carbohidrați. Ideal ar fi să mâncați alimente bogate în proteine, să renunțați la zahăr și la alcool și să consumați cât mai multe fructe și legume.

×