x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate În sistemul spitalicesc militar s-au folosit produse Hexi Pharma. Ce măsuri a luat MApN

În sistemul spitalicesc militar s-au folosit produse Hexi Pharma. Ce măsuri a luat MApN

18 Mai 2016   •   11:37
În sistemul spitalicesc militar s-au folosit produse Hexi Pharma. Ce măsuri a luat MApN

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a afirmat miercuri că în sistemul spitalicesc militar au fost folosite produse dezinfectante fabricate de compania Hexi Pharma, dar s-a procedat cu promptitudine pentru înlocuirea lor.


"În întreg sistemul spitalicesc, inclusiv cel militar, s-au folosit produse achiziţionate, conform legislaţiei în materie de achiziţii, printre care şi produse de acest gen, fabricate de compania respectivă. (...) În ultimii zece ani", a spus Motoc, întrebat de jurnalişti pe această temă.

El a precizat că aceste produse au fost scoase din uz complet imediat după ce au apărut semnalările privind produsele companiei Hexi Pharma.

"Nu este însă adevărat, nu s-a pus problema în niciun moment ca dezinfectarea să se facă cu spirt, ci s-a trecut la utilizarea altor produse cu această destinaţie. Eu am iniţiat unele măsuri de control în sistemul spitalicesc militar, aştept să văd rezultatele în următoarea perioadă şi gestionarea situaţiei se va face în armonie cu ceea ce s-a dispus la nivelul Guvernului şi al Ministerului Sănătăţii", a afirmat Motoc.

Ministrul a adăugat că s-a procedat cu cea mai mare promptitudine pentru înlocuirea acelor produse.

"Imediat cum au fost cunoscute aceste riscuri, fie s-a procedat la înlocuire din ceea ce exista în stoc, fie din noi achiziţii. Nu ne putem pronunţa în privinţa eficienţei dezinfectanţilor utilizaţi, atâta vreme cât nu avem un laborator propriu, specializat în aşa ceva", a explicat el.

Ministrul Mihnea Motoc participă miercuri la expoziţia de tehnică militară şi de securitate "Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2016".

Sursa: AGERPRES

×