x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Jumătate din populaţia Europei ar vrea să trăiască peste 100 de ani

Jumătate din populaţia Europei ar vrea să trăiască peste 100 de ani

de Marina Constantinoiu    |    13 Iul 2011   •   17:20

Aproape jumatate dintre europeni ar vrea sa traiasca foarte mult, adica peste o suta de ani. Este cel mai important rezultat al unui sondaj realizat in randul a 2.500 persoane de peste 18 ani, numit "Europenii si longevitatea', scrie passionsante.be.

Se observa a diferenta semnificativa intre nord si sud, mediteraneenii vrand sa traiasca mai mult.

La modul general, consideram ca vom trai mai mult decat parintii nostri si contam pe o durata probabila a vietii de 84 de ani. Batranetea este perceputa de majoritatea celor intervievati ca "un moment ce poate fi fericit, dar nu mereu'. Prin urmare, oamenii nu sunt nici prea optimisti, dar nici prea pesimisti. Sase europeni din zece apreciaza ca, pentru a fi fericit la varsta a treia, trebuie sa fii autonom si sa continui sa traiesti acasa.
O treime dintre cei chestionati considera ca este important sa fii la adapost din punct de vedere financiar si sa nu depinzi de copii.
In mod destul de curios, numai jumatate dintre europeni cred ca este esential ca batranii sa fie in toate facultatile mintale (ei considera ca este acceptabila o erodare "naturala' a lor, dar fara sa dea invaliditate). Majoritatea persoanelor intervievate sunt de parere ca igiena vietii asigura o batranete linistita, arata passionsante.be.

×