Secretul unei zile bune şi pline de energie este un somn liniştit şi odihnitor. În ultima vreme, tot mai mulţi oameni neglijează acest aspect care aduce o contribuţie importantă asupra sănătăţii.
Psihiatrul Gabriel Diaconu a explicat, pentru RTV.NET , câte ore de somn sunt necesare pe noapte, în ce interval este bine să dormi şi care este legătura dintre obezitate şi somn.
Citeşte şi Alimente care alungă INSOMNIA
"Somnul este o stare activă a creierului. Starea bazală a creierului este starea de somn în modul cel mai autentic cu putinţă cu cât un organism pe lumea asta este mai primitiv, să zicem până la nivel de bacterie şi protozoare, cu atât somnul e mai prevalent. Bacteriile şi protozoarele în cel mai interesant mod cu putinţă dorm tot timpul. Noi petrecem în somn procese active care în mod evident sunt folosite pentru reparare, pentru remodelare sinaptică, pentru secretarea anumitor peptide şi hormoni care sunt foarte importanţi pentru menţinerea stării de sănătate în două dimensiuni, şi arhitectura celulei nervoase şi funcţia celulei nervoase în raport cu vecinii ei", a explicat psihiatrul Diaconu Gabriel.
Citeşte şi Alimentele care ne asigură un somn liniştit şi odihnitor
În ceea ce priveşte intervalul orar în care este bine să doarmă oamenii, psihiatrul Gabriel Diaconu este de părere că "cineva ar trebui să se culce până în miezul nopţii şi în mod ideal ar trebui să se trezească cel târziu până în ora 10 dimineaţa".
Află câte ore este bine să dormi pe noapte în funcţie de vârstă pe RTV.NET.