x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Meniuri pentru diabetici, mai gustoase decât am crede

Meniuri pentru diabetici, mai gustoase decât am crede

25 Dec 2015   •   18:46
Meniuri pentru diabetici, mai gustoase decât am crede

Diabetul este o boală care din păcate afectează tot mai multe persoane și care atrage numeroase schimbări în viața acestora. Bolnavii trebuie să adopte un regim alimentar special și să se supună mai multor restricții

Paradoxal, multe persoane spun ca se simt foarte bine mâncând alimente sărace în carbohidrați simpli, scrie prevention.com. Studiile au demonstrat că atunci când consumăm mai multe proteine, nivelul zahărului din sânge rămâne constant și astfel, dispar migrenele, poftele și stările de somnolență.

Asociația Europeană pentru Studiul Diabetului a realizat o cercetare mai amplă în acest sens, iar rezultate au fost surprinzătoare: procentul de grăsime din ficat scade datorită consumului de proteine, iar nivelul zahărului poate fi controlat cu ușurință. Mai mult decât atât, rinichii nu sunt afectați deloc.

Nutriționista Veronica Salsberg, de la Centrul pentru Diabet Joslin, afiliat Harvard a alcătuit două meniuri care respectă proporțiile de macronutrienți recomandate, 30% proteine, 40% carbohidrați și 30% grăsimi, speciale pentru persoanele care suferă de diabet.


VARIANTA 1
Mic dejun: jumătate brioșă din făină integrală, un ou fiert tare și 100 grame căpșune;
Gustare: iaurt grecesc, fără grăsimi, cu o lingură de nuci pisate;
Prânz: Sanwich cu carne de vită și baghetă integrală (100 grame de carne de vită macră, frunze de salată verde), morcovi și câteva linguri de humus;
Gustare: două feliuțe de ananas și o cutie de brânză cottage slabă;
Cină: Piept de pui cu legume la abur și orez integral fiert.


VARIANTA 2
Mic dejun: „omletă” din albușuri, câteva feliuțe de brânza degresată și legume;
Gustare: iaurt grecesc cu aromă de vanilie;
Prânz: salată Nicoise cu ton, 10 crackers integrali; o ceașcă cu fructe de pădure;
Gustare: „sushi” din unt de arahide și banane (întindeți două linguri de arahide pe o tortilla, așezați banana și tăiați după ce ați înfășurat);
Cină: 120 grame piept de pui cu puțin suc de lămâie, fasole verde la abur, o chiflă mică din făină integrală, o lingură unt;
Gustare: 25 bucăți fistic. 

×
Subiecte în articol: diabet alimente diabet dieta sanatate