x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Program de prevenţie a cancerului

Program de prevenţie a cancerului

de Magda Marincovici    |    28 Dec 2010   •   18:24

Programe naţionale de sănătate pe o durată de doi ani, pentru a exis­­ta predictibilitate atât din punc­tul de vedere al furnizorilor din sistem, cât şi din cel al pacienţilor.

În premieră, subprogramul de fertilizare in vitro şi embriotransfer. Între 2011 şi 2012, programe noi, vizând reducerea incidenţei can­cerului. Sunt decizii care fac obiectul unui act normativ aprobat, ieri, în şedinţa de Guvern. Mi­nistrul Sănătăţii, Cseke Attila, a precizat că, prin programele derulate în perioada 2011-2012, se va asi­gura continuitatea acţiunilor în­treprinse în anii anteriori în sco­pul evaluării, prevenirii, tratamentului şi controlului bolilor cu im­pact major asupra stării de să­nă­ta­te a populaţiei. În următorii doi ani, în scopul reducerii incidenţei can­cerului în România, Ministerul Să­­nătăţii (MS) va derula subprogramul de screening pentru de­pis­tarea precoce activă a cancerului de col uterin, mamar, colorectal. 

De asemenea, vor exista: subprogramul privind protejarea sănătăţii publice prin prevenirea îm­bol­nă­vi­rilor asociate factorilor de risc ali­mentari şi de nutriţie şi subprogramul de supraveghere a stării de sănătate a populaţiei,  prin care MS îşi propune derularea unor campanii pentru prevenirea îm­bolnăvirilor. În premieră, MS va im­plementa subprogramul de ferti­lizare in vitro şi embriotransfer în cadrul căruia se vor asigura fondurile necesare realizării acestor proceduri pentru cuplurile infertile.

×
Subiecte în articol: starea de sănătate