x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Roche a obținut acordul SUA pentru un test care diferențiază COVID-19 de gripă

Roche a obținut acordul SUA pentru un test care diferențiază COVID-19 de gripă

04 Sep 2020   •   12:14
Roche a obținut acordul SUA pentru un test care diferențiază COVID-19 de gripă

Grupul farmaceutic elveţian Roche a obţinut acordul Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente (FDA) al SUA pentru a efectua un test de diagnosticare ce permite detectarea şi diferenţierea virusului SARS-CoV-2 de virusurile gripale A şi B, transmite AFP.

Denumit Cobas SARS-CoV-2 & Influenza A/B, acesta fost aprobat de FDA în cadrul unei proceduri de autorizare de urgenţă. Testul va fi disponibil şi pe pieţele care acceptă marcajul "CE".

"Odată cu apropierea sezonului gripal, acest nou test este în mod particular important în măsura în care SARS-CoV-2 şi infecţiile gripale se pot dovedi dificil de deosebit doar pe baza simptomatologiei", a declarat Thomas Schinecker, directorul general al Diviziei de diagnosticare din cadrul Roche.

Testul a fost realizat pe baza eşantioanelor de recoltare nazală sau nazofaringiană prin tamponare și este destinat pentru utilizarea pe maşinile Cobas 6800 şi 8800, distribuite în spitale şi capabile să analizeze volume mari de eşantioane.

Pentru acest test, se pot obţine până la 96 de rezultate în circa 3 ore.

 

×
Subiecte în articol: Roche COVID sua FDA test sars gripă farma