x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate România, unul dintre principalele ţări furnizoare de medici pentru Franţa

România, unul dintre principalele ţări furnizoare de medici pentru Franţa

de Magda Marincovici    |    04 Iun 2013   •   21:36

Algeria şi România sunt principalele ţări care contribuie la acoperirea deficitului de medici existent în Franţa, se arată într-un articol publicat în ediţia de azi online a Le Figaro.
Potrivit ultimelor date prezentate azi de Consiliul Ordinului Medicilor din Franţa,  numărul medicilor cu diplomă din străinătate care activează în această ţară este 17.835, respectiv 9% din totalul practicienilor din Franţa. Efectivele au crescut cu aproximativ 43% între 2008 şi 2013 şi tendinţa este de creştere. Acest fenomen este vizibil în toate regiunile Franţei, în special în Auvergne, unde numărul titularilor cu diplomă din străinătate aproape s-a dublat din 2008. Numeroase spitale fac apel la această soluţie pentru a acoperi lipsa de medici mai ales în departamentele radiologie şi anestezie. Într-un top al ţărilor care contribuie la acoperirra deficitului de medici pe primele locuri se plasează Algeria (22,2%) şi România (17,7%), urmate de Belgia (8,9%). Siria, Maroc, Tunisia, Italia şi Spania completează lista.


×