x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS. Reguli generale de alimentaţie şi meniuri pentru o săptămână de dietă

STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS. Reguli generale de alimentaţie şi meniuri pentru o săptămână de dietă

20 Mar 2013   •   10:28
STIL DE VIAŢĂ SĂNĂTOS. Reguli generale de alimentaţie şi meniuri pentru o săptămână de dietă

Omul primitiv consuma de 3 până la 10 ori mai multe vitamine și aproximativ 75 de soiuri de plante. În prezent există 3 plante care hrănesc preponderent omenirea: grăul, orezul și porumbul. Apariția acestora între secolele XVII – XIX aduce mari schimbări în alimentația românilor, porumbul înlocuind meiul care era cereala de bază a păturii sărace.
Crește cantitatea de hrană disponibilă și implicit apare un consum mai mare. Apar alimente noi cum ar fi zahărul rafinat, făina albă, margarina, uleiurile rafinate și prăjelile. Crește cantitatea de sare consumată datorită procesării alimentelor și scade cantitatea de fibre întrucât cerealele consumate sunt de tip rafinat. Apariția conservanților, a metodelor noi de preparare și depozitare a alimentelor, pe lângă cele enumerate mai sus, duc însă la dezvoltarea unor afecțiuni grave și din păcate din ce în ce mai răspândite în rândul populației.
Citeşte articolul complet pe covalact.ro 

×
Subiecte în articol: dieta alimetatie