x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Studiu ştiinţific: bebeluşii resimt durerea încă dinainte de a se naşte

Studiu ştiinţific: bebeluşii resimt durerea încă dinainte de a se naşte

09 Sep 2011   •   18:49
Studiu ştiinţific: bebeluşii resimt durerea încă dinainte de a se naşte

Conform unui studiu efectuat de cercetatorii britanici, sugarii incep sa recunoasca durerea aflandu-se inca in burta mamei, mai exact dupa ce sarcina implineste 35 de saptamani.

Oamenii de stiinta au masurat undele cerebrale la 25 copii nascuti la termen si 21 de prematuri, nascuti inainte de 35 de saptamani. Stimulii la durerea indusa prin simpla atingere, a copilului nascut inainte de termen, respectiv a pantecelui viitoarelor mamici, au fost total diferiti.

Lorenzo Fabrizi, conducatorul studiului, crede ca rezultatele acestuia pot oferi raspunsul la intrebarea 'Cand incep copiii sa faca distinctia intre senzatii?'.

'In creierul bebelusilor, stimulii sunt urmati de de activitate. Desigur, bebelusii nu ne pot spune ce simt, dar este evident ca ei incep sa reactioneze inca dinainte de a se naste', a declarat Fabrizi, conform Daily Mail.

Concluziile studiului pot avea implicatii majore mai ales in tratamentul, ingrijirea si dezvoltarea nou-nascutilor prematur, care dezvolta o sensibilitate la durere diferita fata de copiii nascuti la termen.

×
Subiecte în articol: studiu sarcina durere sensibilitate prematurii