x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate "Vă rugăm, salvaţi-ne mama!"

"Vă rugăm, salvaţi-ne mama!"

de Andreea Sminchise    |    08 Ian 2010   •   00:00
"Vă rugăm, salvaţi-ne mama!"

Luciana Niţă are 42 de ani şi creşte singură opt copii. Cel mai mic, un băieţel de 3 ani, nu înţelege de ce mami nu mai doarme cu el în patul de acasă şi trebuie să-şi petreacă nopţile într-un spital. Cel mai mare, o fată de 24 de ani, trebuie să-şi ascundă lacrimile şi să-i explice frăţiorului ei că mama "are buba".



Cancer. Aşa se numeşte "buba" Lucianei. L-a descoperit în 2004, când a făcut o rinofaringită. "Am mers la medic şi mi-au găsit o tumoare în spatele sinusurilor. Mi-au făcut biopsie şi s-a dovedit a fi malignă. M-au trimis de urgenţă de la Colţea, unde eram internată, la Fundeni. Am făcut 35 de raze şi două serii de citostatice. Doctorii ziceau că nu mai scap. Că e târziu, că nu mai am decât o săptămână de trăit. Am fost între viaţă şi moarte, dar Dumnezeu m-a salvat", povesteşte Luciana.

A MAI VENIT PE LUME UN SUFLET

Şi-a revenit cu greu. Copiii povestesc şi azi cât de frică le-a fost că vor rămâne fără mamă. "Au fost zile groaznice. Plângeam şi ne întrebam ce-o să se întâmple cu noi", îşi aminteşte Elena, fiica de 18 ani a Lucianei. Cancerul a fost însă învins. Şapte voci de copii au rugat cerul să facă o minune. Şi ea s-a înfăptuit.

"La doi ani după acest coşmar, am rămas însărcinată cu băieţelul. Medicii îmi spuseseră că n-o să mai rămân, din cauza citostaticelor şi a radiaţiilor, dar s-a întâmplat. Am născut prin cezariană un băieţel sănătos şi frumos, care şi acum, la trei ani, abia doarme fără mine", zâmbeşte Luciana. Anii au trecut şi nici nu s-a mai gândit la boala cu care se luptase atât. Se bucura de viaţă şi de copiii ei. Până în 2007.

"În iarna aceea, spre sfârşitul anului, au început să mă doară mâinile şi picioarele. Apoi, durerea s-a mutat la coaste. Mă simţeam ca şi cum a fi fost bătută. Am ajuns să nu mă pot mişca şi să nu mă pot atinge de durere...", îşi aminteşte femeia. Şi totuşi nu s-a dus la spital până când inima nu i-a jucat o festă. "Am făcut palpitaţii într-o zi şi am ajuns direct la camera de gardă de la Colţea. Acolo, când mi-au făcut investigaţiile, mi-au spus că... nu-mi găsesc plămânul stâng", spune ea.

Plimbată din spital în spital, Luciana a ajuns în cele din urmă la "Victor Babeş". Acolo au descoperit că motivul pentru care nu se mai vedea plămânul era o tumoare care se instalase în cavitatea toracică. "Mi-au găsit şi apă la plămâni şi m-au trimis la Municipal, unde mi-au băgat un dren. Am stat o săptămână internată şi apoi m-au trimis acasă. Au zis că n-au ce să-mi mai facă. Citostatice nu mai puteam face, pentru că eram deja foarte slăbită", spune stins Luciana şi o lacrimă îi curge pe obrazul tras. 

CHIN ŞI SPERANŢĂ
De trei luni, femeia s-a internat la Floreasca, din cauza durerilor cumplite care au început să o chinuiască. "Tumoarea este extinsă pe jumătate din corp. Nu mă lasă să respir cum trebuie, nu pot să tuşesc... Am făcut până acum două crize de inimă. La prima, fetele îmi aprinseseră deja lumânarea, dar Dumnezeu m-a întors din nou din morţi", crede Luciana.

Pentru ea, în România nu se mai poate face nimic. Medicii s-au declarat neputincioşi. Dar copiii Lucianei nu s-au dat bătuţi. Au căutat o soluţie pentru mama lor şi au reuşit să o găsească - clinica Anadolu John Hopkins din Turcia. Medicii de acolo o aşteaptă pe Luciana de urgenţă, pentru a începe terapia de reducere a tumorii care o macină. Pentru asta însă e nevoie de 20.000 de euro.

Ajutor pentru Luciana
Copiii Lucianei au nevoie de mama lor. Frica a pus din nou stăpânire pe ei. Nu vor să rămână singuri.

Dacă vreţi şi puteţi să o ajutaţi pe Luciana să se poată bucura în continuare de viaţă alături de copiii ei, faceţi o donaţie, cât de mică, într-unul dintre conturile deschise la CEC Bank, sucursala Mihai Bravu, pe numele Niţă Luciana Ştefana:

Cont RON: RO28CECEB20808RON2383833

Cont EURO: RO73CECEB208B22383844

Pentru mai multe informaţii despre acest caz, puteţi suna la numărul de telefon 0764.917.738.

×
Subiecte în articol: pagina de suflete