x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare 9 beneficii ale oțetului de mere pentru organism

9 beneficii ale oțetului de mere pentru organism

de Andreea Tiron    |    05 Sep 2023   •   13:15
9 beneficii ale oțetului de mere pentru organism
Sursa foto: tashka2000/Getty Images/iStockphoto

Consumul zilnic de oțet de mere poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea ta, îmbunătățind calitatea vieții și contribuind la menținerea unei stări de bine optime. Este important să îl utilizezi cu moderație și să consulți un specialist înainte de a începe un regim alimentar bazat pe acest ingredient.

Potrivit spynews.ro, de la pierderea în greutate și până la susținerea sistemului imunitar, acesta a captat interesul oamenilor din întreaga lume. Iată 9 motive pentru care e bine să încerci să îl conumi cât mai des pentru sănătate.

Beneficiile oțetului de mere

Oțetul de mere, bogat în acid acetic, poate reduce apetitul și încetini digestia carbohidraților, contribuind astfel la gestionarea greutății și la un control mai bun al aportului caloric.

Datorită conținutului de pectină, oțetul de mere poate ajuta la promovarea mișcărilor intestinale regulate, facilitând astfel confortul digestiv și combatând constipația.

Pectina din mere poate ameliora crampele stomacale, în timp ce probioticele din oțet pot trata diareea și pot reduce balonarea și gazele, îmbunătățind astfel sănătatea digestivă generală.

Consumul zilnic de oțet de mere poate ajuta persoanele cu diabet să-și mențină nivelul zahărului din sânge sub control prin creșterea sensibilității la insulină și reducerea vârfurilor de glucoză după masă.

Chiar dacă are un gust acid, oțetul de mere are un efect alcalinizant asupra organismului, contribuind la prevenirea proliferării celulelor canceroase și la menținerea unui mediu alcalin.

Oțetul are proprietăți antioxidante

Aminoacizii din oțetul de mere previn acumularea de acid lactic după exerciții intense, promovând astfel recuperarea musculară. Electroliții din oțet ajută la prevenirea oboselii după efort fizic.

Proprietățile antioxidante ale oțetului de mere protejează particulele de colesterol LDL de oxidare, contribuind astfel la reducerea riscului de boli de inimă.

Probabil că nu știai până acum, însă oțetul de mere poate ajuta la corectarea dezechilibrului de pH asociat cu osteoartrita, ameliorând astfel durerile articulare.

Antioxidantul beta-caroten din oțetul de mere poate întări sistemul imunitar, ajutând organismul să lupte mai eficient împotriva infecțiilor și bolilor.

Este important de precizat că nu trebuie consumat în cantități mari. Iată că acum știi cum trebuie să procedezi dacă te-au încântat beneficiile oțetului de mere asupra organismului uman.

×
Subiecte în articol: otet de mere beneficii sănătate