Afinele proaspete se găsesc pe piaţă pe toată perioada verii, aşa că trebuie să ne bucurăm de efectele benefice pe care le au asupra organismului. Acestea conţin în proporţie de 80% apă, iar restul zaharuri, acizi, proteine, vitaminele A, B1, B2, B3, C şi E, dar şi uleiuri şi săruri minerale. Frunzele acestui arbust şi fructele, afinele, sunt cele mai utilizate părţi ale acestei plante în medicina naturistă.
Citește și DIETA KATE MIDDLETON. Cum slăbește o prințesă?
1. Prietene cu inima ta
Studiile au arătat că o dietă bogată în afine te ajută să scapi de grăsimea de pe talie, care creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Mai mult, consumul de afine oferă o bună protecţie pentru inimă persoanelor care suferă de sindrom metabolic. Efectul benefic se datorează unor substanţe prezente în compoziţia afinelor, care împiedică depunerea colesterolului pe vasele de sânge şi formarea cheagurilor de sânge pe artere. Afinele sunt indicate şi hipertensivilor, deoarece previn creşterea tensiunii arteriale.
Citeste articolul integral AICI.