Dieta anticancer trebuie sa respecte cateva reguli simple, dar deosebit de importante.
Doar 3%-5% dintre cazurile de cancer sunt determinate de factori genetici (antecedente de cancer in familie). “In restul cazurilor, cel mai important factor de risc in dezvoltarea acestei boli este alimentatia. Bineinteles, alaturi de stilul de viata dezorganizat, de fumat sau poluare. Adoptarea unei diete adecvate stimuleaza mecanismele naturale de detoxifiere a organismului si inhiba aparitia si dezvoltarea tumorilor. Alimentul actioneaza de la nivelul genelor”, arata prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare.
Cu alte cuvinte, prin dieta putem preveni cancerul si tine in frau chiar si factorii genetici. Daca insa dezechilibrul este caracteristica principala a regimului alimentar, atunci totul scapa de sub control.
Pentru a tine la distanta cancerul, dar si afectiunile cardiovasculare, si obezitatea, dati legumelor, fructelor, cerealelor integrale, pestelui locul pe care il merita in dieta dumneavoastra. Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi enumera factorii alimentari care scad riscul de cancer.
Citește AICI ca să afi care sunt factorii alimentari care scad riscul de cancer.