x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Băutura minune care curăță ficatul și detoxifică organismului. Se bea dimineața, pe stomacul gol

Băutura minune care curăță ficatul și detoxifică organismului. Se bea dimineața, pe stomacul gol

de Redacția Jurnalul    |    07 Aug 2023   •   00:20
Băutura minune care curăță ficatul și detoxifică organismului. Se bea dimineața, pe stomacul gol
Sursa foto: Hepta

Detoxifierea îmbunătățește digestia, maximizează absorbția nutrienților din alimente, reducând inflamația și îmbunătățind sănătatea generală. Poate contribui la reducerea stresului exercitat asupra organelor și sistemelor interne ale corpului prin eliminarea toxinelor acumulate.

"Cafeaua și ceaiul au făcut parte din cercetări legate de sănătatea ficatului, și ambele sunt benefice", potrivit purtătorului de cuvânt al Academiei de Nutriție și Dietetică, Melissa Prest.

Potrivit antena3.ro, Melissa Prest spune că ceaiul verde, în special, este o alegere excelentă pentru a ne începe ziua.

Mai multe studii au demonstrat că această băutură poate îmbunătăți enzimele hepatice la persoanele cu boli hepatice nealcoolice.

Dr. Prest spune că "persoanele care beau patru sau mai multe cești pe zi au un risc mai mic de a dezvoltă cancer la ficat".

Cum putem incorpora ceaiul verde în regimul nostru alimentar pentru a detoxifia ficatul

Pentru a beneficia de proprietățile sale pozitive pentru sănătatea ficatului, este necesar să-l consumăm în mod regulat.

Ceaiul verde poate fi servit ca băutură caldă sau rece și poate fi luat și ca supliment alimentar.

Trebuie să fim conștienți de posibilele efecte secundare

O porție obișnuită de ceai verde conține aproximativ 50 de miligrame de EGCG, iar dozele de 300-800 de miligrame pe zi pot aduce beneficii sănătății ficatului.

Totuși, trebuie să fim atenți la conținutul de cofeină din ceaiul verde, care poate cauza insomnie sau anxietate la anumite persoane.

De asemenea, ceaiul verde poate interacționa cu anumite medicamente, de aceea este important să consultăm medicul înainte de a lua suplimente de ceai verde.

Nu trebuie să uităm că hidratarea adecvată este esențială pentru detoxifierea organismului, potrivit Healthline.

×
Subiecte în articol: digestie detoxifiere ficat