x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ce mănânci ca să eviţi balonarea?

Ce mănânci ca să eviţi balonarea?

28 Mai 2014   •   17:14
Ce mănânci ca să eviţi balonarea?

 Consumul de legume şi fructe crude/uscate, ceaiuri sau condimente are un rol benefic în prevenirea senzaţiei de balonare. Legumele care împiedică apariţia balonării sunt anghinarea, sparanghelul sau lăptuca, iar fructele indicate sunt ananasul, papaya, căpşunile, kiwi, zmeura şi pepenele. Mărarul şi leuşteanul reprezintă şi ele remedii împotriva balonării. Se pot consuma în stare proaspătă ori sub formă de ceai din frunze uscate. De asemenea, cel mai indicat e să consumi doar peşte, carne de pasăre sau carne roşie.

Cerealele au şi ele un efect benefic împotriva balonării, aşa că poţi introduce în alimentaţia ta orez brun, secară sau porumb integral. Şi ceaiurile au un rol important dacă suferi de balonare. Ceaiul de anason băut în timpul zilei tratează balonarea, iar ceaiul din frunze de busuioc care conţine uleiuri volatile şi taninuri combate acumularea excesivă de gaze în intestine.

Te confrunţi din ce în ce mai des cu senzaţia neplăcută de balonare? Îţi simţi abdomenul umflat, gata să explodeze, însoţit uneori de durere, stare de vomă şi greutate în respiraţie? Câteva reguli alimentare te vor ajuta să eviţi această problemă. 

Află care sunt aceste reguli și planul de dietă de pe RevistaFelicia.Ro

×
Subiecte în articol: felicia dieta balonare balonari