x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cosmetice naturale

Cosmetice naturale

de Florina Zainescu    |    08 Apr 2008   •   00:00
Cosmetice naturale

România descoperă o nouă viziune asupra frumuseţii: produsele de machiaj şi de îngrijire personală ecologice, fără paraben, fenoxietanol, uleiuri minerale din petrochimie sau coloranţi de sinteză.

FRUMUSEŢE - şi machiajul poate fi bio

 

România descoperă o nouă viziune asupra frumuseţii: produsele de machiaj şi de îngrijire personală ecologice, fără paraben, fenoxietanol, uleiuri minerale din petrochimie sau coloranţi de sinteză.

 

Bucureştiul “găzduieşte” primul şi singurul – deocamdată – magazin din România dedicat exclusiv produselor cosmetice bio: Natural Paris. Situat pe Calea Griviţei, la numărul 33 (aproape de intersecţia cu Bulevardul Dacia şi Strada Mircea Vulcănescu), magazinul poate fi identificat nu numai după firmă, ci şi după sigla “bio” lipită pe geam.

 

NATURAL PARIS. Înăuntru, într-o nebunie de arome, zeci de produse ecologice stau aranjate frumos pe rafturi: creme de faţă, de corp, săpunuri, uleiuri, ape de toaletă franţuzeşti marca Florame şi Naturetis, dar şi o gamă completă de Make-up bio din gama Couleur Caramel. “Este vorba despre produse cosmetice bio, preparate din activi vegetali rezultaţi din agricultura ecologică, fără utilizare de pesticide şi îngrăşăminte chimice. Aceste cosmetice sînt naturale, nu conţin paraben, fenoxietanol, parfumuri sau coloranţi de sinteză, sînt împachetate în ambalaje reciclabile, biodegradabile şi nu sînt testate pe animale. Aceste cosmetice bio sînt garantate de organismul european de certificare, Ecocert. Pe fiecare produs veţi vedea sigla specifică «BIO – charte cosmebio», numai aşa putînd fi recunoscute”, a declarat Mădălina Ulmeanu, manager Natural Paris. Aici veţi găsi, de exemplu, fonduri de ten, corectoare şi loţiuni demachiante bio, farduri de ochi mono şi bicolore – 38 de lei şi, respectiv, 45 de lei bucata, pudre pulbere, compacte sau bronzante, fard de obraz, creioane de ochi, de sprîncene şi de buze, rujuri – 54 de lei, Couleur Caramel. În acest adevărat loc de “pierzanie” pentru doamnele eco, şi bărbaţii au “colţişorul” lor – o gamă completă de produse bio de îngrijire pentru bărbaţi, de la gel purificator, ulei de bărbierit şi loţiune după ras la gel de duş, deodorant şi apă de toaletă pe bază de cedru. “Cosmeticele bio înregistrează o creştere foarte mare în Europa, Statele Unite şi Asia, avînd în vedere atenţia tot mai mare acordată naturii, mediului înconjurător şi sănătăţii. Oamenii nu mai vor să folosească produse nocive pentru pielea lor, nu mai vor să-şi pună petrol sau paraben pe faţă cînd se dau cu o cremă”, a subliniat Mădălina Ulmeanu.

 

BEAUTIK. Două game complete de produse de îngrijire facială şi corporală bio se regăsesc şi pe rafturile magazinelor Beautik din Bucureşti – Piaţa Domenii, Bulevardul Şincai nr. 1-1A şi Bulevardul Titulescu numerele 4-8 – şi din ţară (Iaşi şi Cluj). Gamarde este o gamă franţuzească de produse bio pe bază de ulei de argan şi apă de Gamarde, care cuprinde creme de faţă destinate pielii uscate şi sensibile, mască (57 lei 40 de grame), creme antirid, cremă anticelulitică (130 lei 200 de grame), lapte demachiant pentru faţă, demachiant special pentru ochi (59 lei), ulei de masaj, fluid pentru conturul ochilor (150 lei). Erbaviva este o altă gamă de produse organice, dedicată în special îngrijirii corporale a bebeluşilor şi a femeilor gravide. Însă, pe lîngă şampoane, creme şi săpunuri pentru bebeluşi, creme împotriva vergeturilor şi uleiuri liniştitoare pentru proaspetele mămici, Erbaviva are şi deodorante organice pentru corp, dar şi pentru ambianţă.    

 

×
Subiecte în articol: produse bio