x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Culorile naturii

de Florina Zainescu    |    29 Iul 2008   •   00:00
Culorile naturii

SOLUTIE ● Parul frumos se obtine fara "ajutorul" chimicalelor toxice
Vreti sa va schimbati culoarea parului sau sa ascundeti "ghioceii" de pe timple? AlegetI vopselele naturale, daca nu vreti ca operatiunea de infrumusetare sa dauneze sanatatii.



SOLUŢIE ● Părul frumos se obţine fără "ajutorul" chimicalelor toxice
Vreţi să vă schimbaţi culoarea părului sau să ascundeţi "ghioceii" de pe tîmple? AlegeţI vopselele naturale, dacă nu vreţi ca operaţiunea de înfrumuseţare să dăuneze sănătăţii.

Statisticile arată că, în ziua de azi, peste 60% dintre femei îşi vopsesc părul. Blond, roşcat, castaniu, brunet sau, de ce nu, verde sau mov... după gust. În plus, sînt şi destui bărbaţi care au "îmbrăţişat" obiceiul vopsirii părului. Asta în ciuda faptului că numeroase studii ştiinţifice au arătat că vopseaua de păr obişnuită conţine substanţe deosebit de toxice, unele chiar cancerigene.

CHIMIE. Dintre toate tipurile de vopsea de păr existente pe piaţa cosmeticelor convenţionale, cea mai periculoasă este cea permanentă. Pentru că aceasta are în compoziţie perhidrol sau/şi amoniac. Folosite frecvent, aceste două substanţe irită pielea capului, degradează firul de păr şi afectează scalpul. Gudronul de cărbune, folosit ca bază pentru vopseaua de păr, provoacă dureri de cap, astm sau chiar cancer. Iar vopseaua de păr pe bază de benzidină are renumele de a fi cancerigenă, în timp ce unele mărci de vopsea de păr au o concentraţie mare de plumb.

OPŢIUNE. Alternativa o reprezintă vopselele naturale. Cele certificate ca atare de organisme de inspecţie şi control care veghează şi asupra sectorului bio. Vopselele naturale doar acoperă firul de păr, nu pătrund în acesta, nu conţin coloranţi şi conservanţi sintetici, peroxid, amoniac şi alte ingrediente agesive. Acestea sînt un amestec de coloranţi naturali – precum Henna, Cassia, nuci, hibiscus, cafea, sfeclă roşie –, praf de proteine de grîu şi ulei de jojoba – care hrănesc părul –, uleiuri esenţiale pentru mireasmă.

Două mărci recunoscute de vopsea de păr naturală sînt Logona şi Sante. De altfel, vopseaua de păr "Color Cream Teak" de la Logona a cîştigat anul acesta la Vivanes, cel mai mare tîrg de cosmetice naturale şi bio din lume, titlul de "Cel mai bine vîndut produs al anului". Aceste mărci sînt disponibile şi pe piaţa autohtonă, de exemplu, la magazinul Leacul din Capitală.

×
Subiecte în articol: păr bio