x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să ții departe răceală folosind muștarul

Cum să ții departe răceală folosind muștarul

12 Oct 2016   •   17:37
 Cum să ții departe răceală folosind muștarul

Știm despre muștar că este folosit cu succes în bucătăriile din toată lumea. Mai puțin cunoscut este faptul că acest condiment combate durerile de cap și răceala, scrie clicksanatate.ro.

Boabele de muştar sunt o sursă bună de potasiu, magneziu, proteine şi calciu. Acestea mai conțin și uleiuri, sinigrină, mucilagii şi mirozină.

Scade nivelul colesterolului rău

Muștarul este recunoscut pentru faptul că scade nivelul colesterolului rău din organism. În acest sens, este recomandat un tratament naturist cu boabe de muștar. Iată ce presupune acesta: Înainte de masă, cu aproximativ jumătate de oră, se înghite câte o linguriță de boabe de muștar, întregi, cu apă.

Spune adio durerilor crunte de cap

Cei care suferă de migrene pot să încerce tratamentul cu pastă de muștar. Tot ce trebuie să facă este să aplice această pastă pe ceafă sau la tâmple și s-o lase să acționeze aproximativ o oră. Clătește apoi zona cu apă călduță.

Un excelent laxativ natural

Boabele de muștar cresc tensiunea arterială, dar sunt și un grozav laxativ natural. În cazul constipației se recomandă un tratament cu muștar alb. Se începe în prima zi cu o linguriță de semințe de muștar alb cu puțină apă, mărind doza la 2 lingurițe timp de 3 zile. Nu se fac tratamente prelungite și nu se administrează copiilor.

×
Subiecte în articol: mustar raceala efectele muștarului