x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Infuzia de busuioc, bună în convalescenţă

Infuzia de busuioc, bună în convalescenţă

de Gina Matei    |    09 Noi 2010   •   00:00
Infuzia de busuioc, bună în convalescenţă
Sursa foto: /THINKSTOCK

Ai reuşit să scapi de o viroză, de o gripă, o pneumonie sau o bronşită. Însă îţi simţi organismul slăbit, pentru că eşti într-o perioadă de convalescenţă!? Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med, îţi spune ce ai de făcut pentru ca organismul să îşi revină rapid.

ALIMENTAŢIE + HIDRATARE
Primul pas îl reprezintă alimentaţia bogată în proteine, lipide şi glucide. Fructele se consumă zilnic, crude sau sub formă de sucuri. De asemenea, din alimentaţie nu trebuie să lipsească legumele şi produsele lactate. Grăsimile se consumă cu moderaţie. "În această perioadă, persoana aflată în covalescenţă nu va avea mese copioase ci este indicat să înceapă să mănânce treptat", atrage atenţia specialistul nostru.
Pacientul trebuie să bea zilnic doi litri de apă plată sau ceaiuri. În această perioadă, hidratarea este importantă pentru că lichidele au rolul de vector al diferitelor reziduuri.

ENERGIE DE LA FRUCTE
În această perioadă pacientul se simte lipsit de energie. Motiv pentru care are nevoie de produse care să aducă un supliment de energie. Doctor Cristina Bălănescu recomandă administrarea de cătină, care este cel mai complex fruct, bogat în vitamine şi minerale. Foarte eficiente sunt şi fructele de pădure, strugurii şi citricele.

PLANTE ENERGIZANTE
Plantele folosite în convalescenţă sunt cele care au rol energizant, de creştere a imunităţii şi de cicatrizare.
Datorită conţinutului bogat în vitamine, A şi C, minerale, calciu şi fier, busuiocul are efect revigorant asupra organsimului şi reface mucoasa respiratorie. Infuzia se prepară din 250 ml de apă şi o lingură de busuioc. Se poate adăuga miere.
Pentru creşterea sistemului imunitar, doctor Cristina Bălănescu recomandă infuzia, capsulele şi tinctura de echinacea. Infuzia se prepară din 250 ml de apă şi o lingură de plantă. Se consumă două căni pe zi de infuzie sau 20 picături de 3 ori pe zi de tinctură sau 2-3 tablete pe zi.

×
Subiecte în articol: terapii complementare