x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Cremă de noapte cu apă de trandafiri

Produsul zilei - Cremă de noapte cu apă de trandafiri

de Jurnalul National    |    19 Mar 2008   •   00:00
Produsul zilei - Cremă de noapte cu apă de trandafiri

Această cremă 100% naturală este produsă de firma germană Tautropfen, în concordanţă cu regulile certificatorului german BDIH (Bund deutscher Industrie-und Handelsunternehmen).

Această cremă 100% naturală este produsă de firma germană Tautropfen, în concordanţă cu regulile certificatorului german BDIH (Bund deutscher Industrie-und Handelsunternehmen). Tautropfen este primul şi cel mai mare producător de cosmetice care utilizează numai plante, uleiuri şi ierburi doar din culturi Demeter (bio-dinamice) sau din culturi certificate ecologic. Mai mult, în elaborarea produselor sale, Tautropfen renunţă la conservanţi şi la materiile prime pentru obţinerea cărora trebuie ucise animale.

 

PROPRIETĂŢI. Uleiurile bogate în substanţe active din această emulsie îndepărtează cearcănele şi ridurile fine de expresie. Extractul de cupuacu – un fruct din Brazilia – din această cremă hidratează intens pielea, iar aroma de trandafir dă o stare de bine. Pielea este revitalizată în timpul nopţii, devenind fină şi proaspătă.

 

Ingrediente. Emulsia conţine apă, ulei de jojoba, apă de trandafiri, glicerină, sorbitol, oleat de decil, ulei de migdale, ceară de albine, emulgator oleat sorbitan, alcool, unt de arbore de cacao sălbatic, ulei de măceş, sare amară, oxid de zinc, acid citric, extras de aloe vera, acid lactic, citronelol, extract de trandafir, lecitină, aromă, geraniol, tocoferol, ulei de şofrănaş, linalool, citral, eugenol. Produsul nu a fost testat pe animale şi conţine ingrediente din agricultura bio-dinamică. Este potrivit pielii delicate.

 

PIAŢĂ. Această emulsie de noapte poate fi cumpărată din magazinul de produse ecologice de pe Strada Hatmanul Arbore (lângă Perla) din Capitală, dar şi de pe internet, de exemplu de la www.magazine-online.ro/bioeco, secţiunea cosmetice ecologice. De asemenea, cosmetice 100% naturale şi bio se găsesc în Timişoara, la Bio Markt. În magazinele clasice acest produs costă cam 41 de lei, tubul de 50 mililitri, în timp ce pe internet este mai scump – 62 de lei.

 

Certificare

În acest moment nu există standarde internaţionale de certificare pentru produse de îngrijire personală naturale. Însă la nivel european există mai multe sigle care certifică cosmeticele 100% naturale şi bio. Sunt recunoscute în întreaga lume “etichetele” certificatorului britanic Soil Association, ale francezilor de la Ecocert, ale italienilor de la Istituto per la Certificazione Etica e Ambientale (ICEA) şi cele ale nemţilor de la BDIH.

×
Subiecte în articol: bio