Această miere polifloră este produsă de Wilhelm Tartler, apicultor ecologic din zona Sibiului. Mierea polifloră rezultă din nectarul florilor mai multor plante şi este mai aromată şi mai bogată în săruri minerale decît alte sortimente de miere, drept pentru care este considerată o miere “completă”.
Această miere polifloră este produsă de Wilhelm Tartler, apicultor ecologic din zona Sibiului. Mierea polifloră rezultă din nectarul florilor mai multor plante şi este mai aromată şi mai bogată în săruri minerale decît alte sortimente de miere, drept pentru care este considerată o miere “completă”.
PROPRIETĂŢI. Consumul acestui sortiment de miere este recomandat pentru stimularea poftei de mîncare şi facilitarea digestiei. Mierea polifloră este un bun remediu împotriva anemiei şi a oboselii fizice sau intelectuale. Medicina populară recomandă mierea în tratamentul bolilor de inimă şi pentru creşterea procentului de hemoglobină din sînge, dar nu în cantităţi mari şi cu ceai fierbinte. Cel mai bine este ca mierea să fie luată în cantităţi mici (una-două linguriţe, de două-trei ori pe zi) cu lapte sau fructe.
În apicultura ecologică, albinele nu sînt tratate cu antibiotice şi sînt duse să adune polenul din arii nepoluate, în care cresc plante ecologice sau cel puţin netratate cu chimicale.