Aceasta conține antioxidanți care ajută la tratarea răcelii, gripei, tusei dar este și un sedativ ușor ajutându-ne să avem un somn odihnitor, este totodată antiscorputic, antialergic, diuretic, digestiv, stimulează secreția vezicii biliare.
De asemenea, conține rafanol, sinalbină, tucoferol,, glucotropaeolină, vitaminele B si C, fibre alimentare, săruri minerale - potasiu, sodiu, fier, iod și magneziu.
Afecțiunile tratate de ridichea neagră:
1. Respiratorii - răceală, vripă, viroze, nas înfundat, tuse, dureri în gât. Pentru tuse se prepară astfel - interiorul se scobește și se umple cu miere, apoi se lasă la căldură și se bea sucul obținut.
2. Renale - elimină toxinele din rinichi, combate calculii renali și infecțiile urinare. Tratamentul durează 6 săptămâni cu suc de ridichie cu miere. Are și efect energizant și tonic.
3. Hepatice - energizant, ajută la eliminarea toxinelor. Reglează funcționarea bilei eliminând excesul de bilirubină din sânge. Benefic în icter, insuficiență hepatică, colecistită, litiază biliară.
4. Lipsa apetitului - combate stările de oboseală și anemie la copii și rahitismul prin fiarea calciului în oase.
5. Constipație, diaree, balonare, dureri abdominale - este bogată în fibre și antibacterian. Ajută la menținerea echilibrului florei intestinale și elimină toxinele.
6. Eczeme - dezinfectant împotriva pielii uscate, erupțiilor cutanate.