x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ridichea negră: beneficii asupra răcelii și gripei. Alte proprietăți terapeutice

Ridichea negră: beneficii asupra răcelii și gripei. Alte proprietăți terapeutice

de Redacția Jurnalul    |    24 Ian 2023   •   21:15
Ridichea negră: beneficii asupra răcelii și gripei. Alte proprietăți terapeutice

Ridichea neagră are proprietăți extraordinare în tratarea mai multor afecțiuni specifice sezonului rece, și nu numai.

Aceasta conține antioxidanți care ajută la tratarea răcelii, gripei, tusei dar este și un sedativ ușor ajutându-ne să avem un somn odihnitor, este totodată antiscorputic, antialergic, diuretic, digestiv, stimulează secreția vezicii biliare. 

De asemenea, conține rafanol, sinalbină, tucoferol,, glucotropaeolină, vitaminele B si C, fibre alimentare, săruri minerale - potasiu, sodiu, fier, iod și magneziu. 

Afecțiunile tratate de ridichea neagră:

1. Respiratorii - răceală, vripă, viroze, nas înfundat, tuse, dureri în gât. Pentru tuse se prepară astfel - interiorul se scobește și se umple cu miere, apoi se lasă la căldură și se bea sucul obținut. 

2. Renale - elimină toxinele din rinichi, combate calculii renali și infecțiile urinare. Tratamentul durează 6 săptămâni cu suc de ridichie cu miere. Are și efect energizant și tonic. 

3. Hepatice - energizant, ajută la eliminarea toxinelor. Reglează funcționarea bilei eliminând excesul de bilirubină din sânge. Benefic în icter, insuficiență hepatică, colecistită, litiază biliară. 

4. Lipsa apetitului - combate stările de oboseală și anemie la copii și rahitismul prin fiarea calciului în oase. 

5. Constipație, diaree, balonare, dureri abdominale - este bogată în fibre și antibacterian. Ajută la menținerea echilibrului florei intestinale și elimină toxinele. 

6. Eczeme - dezinfectant  împotriva pielii uscate, erupțiilor cutanate. 

 

×