Dacă ţi-ai propus să treci de sesiune cu zece pe linie, fitoterapia iţi vine in ajutor. Pentru imbunătăţirea memoriei există căteva plante medicinale şi produse apicole care, administrate cu cel puţin o lună inainte de examene, iţi asigură succesul deplin.
Dacă ţi-ai propus să treci de sesiune cu zece pe linie, fitoterapia iţi vine in ajutor. Pentru imbunătăţirea memoriei există căteva plante medicinale şi produse apicole care, administrate cu cel puţin o lună inainte de examene, iţi asigură succesul deplin.
Renumit de mii de ani pentru protecţia celulei neuronale este ginsengul, denumit in China "rădăcina vieţii". In magazinele cu specific naturist, ginsengul se găseşte indeosebi sub formă de capsule ce conţin pulbere de rădăcină, insă există şi rădăcina ca atare, din care se poate prepara o infuzie. "O cană de infuzie consumată zilnic normalizează activitatea sistemului nervos central", ne spune dr. Ştefan Stăngaciu, medic specialist medicină de familie, cu competenţă in apifitoterapie şi acupunctură, de la Neoclinique. Gingko biloba imbunătăţeşte circulaţia la nivel cerebral şi stimulează astfel funcţiile creierului. Fitoterapeuţii recomandă preparatele din gingko biloba indeosebi vărstnicilor. Se administrează sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriţă de frunză uscată la o cană cu apă (250 ml). Se pot utiliza şi capsule sau tinctură de gingko biloba. Un tratament, in cazul vărstnicilor, trebuie să dureze intre trei şi şase luni.
Â
SALVIE, PELIN ŞI ROZMARIN
Salvia măreşte capacitatea de concentrare. Pelinul comun sau pelinariţa este un bun tonic cerebral. Rozmarinul este un antidot pentru oboseala mentală şi problemele de memorie. Toate aceste remedii sunt recomandate sub formă de infuzie, preparată dintr-o linguriţă de plantă la 250 ml de apă. "Se consumă o cană de infuzie zilnic, iar pentru efecte pe termen lung, o cură trebuie să se intindă pe trei-şase luni, chiar mai mult in cazul vărstnicilor. Este de preferat ca aceste plante să nu se amestece", precizează dr. Ştefan Stăngaciu.
Â
APICOLE.
Căteva linguriţe de miere pe zi au calitatea de a imbunătăţi funcţionarea neuronală. Tinerilor agitaţi, anxioşi, dr. Ştefan Stăngaciu le recomandă mierea de tei, iar persoanelor mai domoale, mierea de salcăm. Un alt produs apicol care imbunătăţeşte memoria este polenul. Se administrează o jumătate de linguriţă de două ori pe zi, după mese. Chiar mai bună decăt polenul este păstura. Se consumă trei-patru linguriţe pe zi. Pentru a obţine efectul scontat, curele cu aceste produse apicole vor incepe cu cel puţin o lună inainte de examene.