x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 3 gânduri toxice care îți vor sabota dieta

3 gânduri toxice care îți vor sabota dieta

16 Ian 2016   •   13:03
3 gânduri toxice care îți vor sabota dieta

Când vrem să slăbim, suntem în căutarea unei diete echilibrate, complete și sănătoase, încercăm să ținem cont de sfaturile celor mai buni nutriționiști și să facem mișcare. Totuși, eforturile sunt inutile, dacă nu reușim să ne menținem optimismul și să scăpăm de sentimentele negative.

Potrivit mujerhoy.com, cu toții ne putem confrunta cu anumite gândurile toxice atunci când suntem la dietă:

1. „Mâncarea sănătoasă este fără gust și plictisitoare”
Este un gând de care putem să scăpăm cu greu, pentru că, într-adevăr, alimentele bogate în grăsimi, cu sare și procesate au mai multă savoare. Reala problemă este că privim dieta ca pe o pedeapsă, care ne obligă să servim mâncare fadă. Dacă am considera că este o manieră de a deveni mai sănătoase și a ne simți mai bine, am avea un alt punct de vedere. Repetați-vă în minte cât mai des: „mâncarea sănătoasă este bună și nu îngrașă”.

2. „Niciodată nu mă satur când mănânc sănătos”

Dacă corelați ideea de alimentație sănătoasă cu foamea, ați început dieta cu stângul. Există o tendință de a mânca prea mult și astfel, oamenii au ajuns să spună că s-au săturat abia în momentul în care au mâncat mult mai mult decât ar avea nevoie. În cazul de față, pentru a elimina acest gând, trebuie să redefiniți conceptul de sațietate.

3. „Mâncarea mă face fericit/ă”
Nu este vorba despre companie, nici despre conversație sau despre actele sociale care însoțesc actul alimentar, ci despre alimentele în sine. Acest punct de vedere este generat de o relație bolnăvicioasă cu mâncarea, persoanele în cauză obișnuind să se recompenseze sau să se pedepsească cu diferite tratații culinare, încă din adolescență sau copilărie. Ideal ar fi să începeți să luați masa cu familia sau prietenii și să vă bucurați de oportunitatea de a conversa cu cei dragi.
 

×