x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 7 idei greșite despre metodele de îngrijire împotriva îmbătrânirii

7 idei greșite despre metodele de îngrijire împotriva îmbătrânirii

de Redacția Jurnalul    |    23 Dec 2023   •   22:00
7 idei greșite despre metodele de îngrijire împotriva îmbătrânirii

Preocupările legate de încetinirea procesului de îmbătrânire sunt tot mai mari într-o lume preocupată de frumusețe. Însă unele metode s-au dovedit greșite de-a lungul timpului însă continuă să fie aplicate.

Iată 7 cele mai răspândite mituri despre efectele înaintării în vârstă:

1. Ridurile sunt moștenite genetic

Mullți oameni cred că ridurile sunt ereditare și este imposibil să câștigi lupta cu predispoziția genetică. În realitate, genetica joacă un anumit rol în procesul de îmbătrânire a pielii, însă cel mai mare impact îl au factorii de mediu, de exemplu, expunerea la razele ultraviolete, mai ales fără protecție solară, precum și anumite obiceiuri alimentare și legate de stilul de viață.

Adoptarea unei rutine adecvate de îngrijire, cu produse potrivite, dintre care nu trebuie să lipsească o cremă de față antirid, cu ingrediente cât mai naturale, poate contribui semnificativ la atenuarea semnelor îmbătrânirii, precum liniile fine și ridurile.

O alimentație echilibrată și variată, care să includă vitamine, minerale, acizi grași esențiali și lipide de bună calitate, și o hidratare adecvată sunt importante pentru a preveni sau limita procesul de îmbătrânire a pielii.

Activitățile fizice contribuie la buna oxigenare a pielii, iar un somn de calitate este important pentru regenerarea celulară.

2. Rutina de îngrijire anti-îmbătrânire universală

Unii cred că există o rutină antirid universală, care funcționează pentru toată lumea, indiferent de tipul de ten, stilul de viață sau nevoile specifice. În realitate, fiecare persoană este unică, iar ceea ce funcționează pentru unii poate să nu fie eficient pentru alții. Deși există anumite produse universale de îngrijire a pielii, de exemplu, creme antirid pentru toate tipurile de ten, este recomandat să-ți  personalizezi rutina în funcție de tipul tău de piele și de nevoile specifice ale acesteia.

3. Cremele hidratante combat ridurile

Multă lume crede că este suficient să folosească o cremă hidratantă pentru a preveni sau combate ridurile. Deși este indispensabilă pentru menținerea sănătății pielii, simpla hidratare nu poate elimina complet ridurile și liniile fine. Produsele hidratante, cum ar fi cele cu acid hialuronic, ajută pielea să se mențină mai elastică și mai fermă, deci cu un aspect mai întinerit. Însă acestea sunt doar o etapă dintr-o rutină completă de îngrijire anti-îmbătrânire.

4. Produsele anti-îmbătrânire pot elimina complet ridurile

Unele persoane cred că aplicarea regulată a produselor anti-îmbătrânire poate elimina complet ridurile deja formate. Însă, chiar dacă produsele anti-îmbătrânire pot atenua ridurile și pot preveni formarea unora noi, nu există un produs magic care să le elimine. Foarte importante sunt măsurile de prevenție, iar, pentru efecte vizibile, trebuie să ai răbdare și să folosești constant produse antirid. 

5. Nu ai nevoie de produse antirid dacă nu ai riduri

Este o altă idee greșită despre îngrijirea pielii iar prevenția este cheia. Produsele antirid pot fi folosite începând de la 30 de ani, pentru a întârzia apariția ridurilor și a menține tinerețea pielii cât mai mult timp. Este mai ușor să previi decât să elimini ridurile deja formate.

6. Este mai bine aplici o cantitate mai mare de produs antirid 

Unii oameni cred că aplicarea unei cantități mai mari de produs antirid pe față va crește eficiența lui. De fapt, utilizarea produselor antirid în exces nu aduce rezultate mai rapide sau mai bune. Respectă indicațiile oferite pe ambalajul produsului și aplică doar cantitatea recomandată, pentru a evita risipa.

7. Cremele antirid mai scumpe sunt mai eficiente

Un mit care circulă frecvent este acela că, dacă o cremă antirid este mai scumpă, este mai eficientă. În realitate, prețul unui produs nu garantează eficiența acestuia. Trebuie să fii antent la ingredientele active a căror eficiență a fost dovedită științific, de exemplu, retinolul, acidul hialuronic și peptidele, potrivite pentru tipul tău de ten. Unele opțiuni mai accesibile pot oferi rezultate la fel de bune ca produsele de lux, notează dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: antirid frumusete imbatranire