x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Antrenaţi zona lombară!

Antrenaţi zona lombară!

de Oana Antonescu    |    21 Oct 2008   •   00:00

Femei şi bărbaţi, cu toţii acordă o atenţie deosebită abdomenului în timpul antrenamentelor de fitness pentru că oricine îşi doreşte un abdomen plat şi bine conturat, fără nici o urmă de grăsime.

“Însă nu doar tonifierea musculaturii abdominale trebuie să ne preocupe, ci şi a celei lombare, pe care foarte mulţi o ignoră. Nimic mai greşit, pentru că ea este la fel de importantă cum este cea abdominală. Împreună, cele două menţin poziţia dreaptă a coloanei vertebrale şi permit trunchiului să se aplece înainte şi lateral. Un tonus scăzut al musculaturii lombare duce la apariţia anchilozelor, a durerilor lombare şi a poziţiilor vicioase”, atrage atenţia specialistul nostru, antrenorul de fitness Luiza Bucur, de la Studio Fitness, care a creat un antrenament special pentru zona lombară. Exerciţiile propuse de antrenorul Luiza Bucur sunt uşoare, nu suprasolicită coloana, dar tonifiază musculatura dacă sunt efectuate de două-trei ori pe săptămână.


Îi puteţi trimite specialistului nostru întrebările şi părerile dumneavoastră în legătură cu exerciţiile fizice prezentate pe site-ul www.luiza-bucur.ro sau pe adresa de e-mail: oana.antonescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: armonia trupului