x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Atenţie la biberoanele din plastic!

Atenţie la biberoanele din plastic!

de Cristina Andreea Calin    |    03 Noi 2008   •   00:00

Temerile legate de efectele nocive ale folosirii biberoanelor nu au fost înlăturate. Experţii americani de la Food and Drug Andministration (Administraţia Alimentelor şi a Medicamentelor) au găsit bisphenol A (BPA) în ambalajul laptelui praf pentru bebeluşi şi în biberoane.



Deşi s-au făcut numeroase studii legate de efectele BPA asupra sănătăţii, cercetătorii nu au putut să se pună de acord. Oamenii de ştiinţă de la Autoritatea Europeană pentru Siguranţă Alimentară au dat publicităţii un comunicat în care liniştea populaţia, spunând că BPA nu face rău copiilor. Americanii, în schimb, nu sunt mulţumiţi de studiile făcute până acum şi le cer consumatorilor să evite folosirea ustensilelor care sunt fabricate din  bisphenol A. Ei se bazează pe faptul că nu au fost testate suficiente probe, astfel încât rezultatele să fie concludente.

FOLOSIŢI RECIPIENTE DIN STICLĂ
Experţii de la BPA le cer părinţilor să folosească pentru hrănirea bebeluşilor biberoane din sticlă sau din alte materiale, pentru a evita îmbolnăviri cu repercusiuni grave. De asemenea, îi sfătuiesc să nu încălzească mâncarea celor mici în recipiente din plastic cu BPA. Părinţii ar trebui să înlocuiască şi formulele de lapte cu care îşi hrănesc bebeluşii şi să aleagă unele ale căror ambalaj nu conţine bisphenol A. Producătorii de ambalaje şi biberoane nu sunt de acord cu efectuarea de noi teste, reprezentantul
lor declarând că măsurile luate de FDA sunt exagerate. Părerea este împărtăşită şi de producătorii de formule de lapte.

×
Subiecte în articol: bun de consum