x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Băuturi benefice pentru relaxarea minții și corpului

Băuturi benefice pentru relaxarea minții și corpului

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   19:30
Băuturi benefice pentru relaxarea minții și corpului
Sursa foto: ChamilleWhite/Getty Images/iStockphoto

Sunt multe băuturi care ne ajută să ne relaxăm mintea și corpul după o zi stresantă.

Ceaiurile de mușețel, lavandă, tei  șu valeriană sunt cunoscute că ajută la reducerea stresului și anxietății.

Infuziile de plante, precum sunătoare, roiniță, mentă sau melisă, au efecte calmante.

O băutură clasică care poate induce o stare de relaxare este laptele cald cu miere. Are un efect reconfortant și ne ajută să avem un somn odihnitor.

Unele băuturi pe bază de plante, cum ar fi kombucha, kefirul sau băuturile din plante adaptogene pot avea proprietăți relaxante și pot contribui la echilibrarea sistemului nervos.

Anumite combinații de fructe și legume, precum bananele, spanacul și avocado pot fi reconfortante și pot ajuta la reducerea stresului datorită conținutului lor de nutrienți și vitamine.

Tehnici de relaxare

Poți încerca și câteva tehnici de relaxare pentru a reduce stresul și a îmbunătăți starea generală de bine.

Respirație profundă:

Inspiră lent și adânc pe nas, umplându-ți plămânii cu aer. Ține-ți respirația pentru câteva secunde. Expiră încet și complet prin gură. Repetă acest proces de câteva ori. Concentrează-te pe respirația ta și încearcă să eliberezi gândurile stresante.

Meditație:

Așază-te într-o poziție confortabilă. Focalizează-te pe respirația ta sau pe un cuvânt cheie. Închide ochii și lasă gândurile să vină și să plece fără să te atașezi de ele.

Yoga:

Practicarea unor poziții de yoga poate ajuta la relaxarea corpului și a minții. Îmbină mișcările cu respirația pentru a crea o experiență holistică de relaxare.

Auto-hipnoză:

Folosește autosugestia pozitivă pentru a-ți induce starea de relaxare. Repetă cuvinte sau fraze pozitive, concentrându-te asupra relaxării fiecărei părți a corpului.

Muzică relaxantă:

Alege muzică liniștitoare, cu tempo lent. Închide ochii și lasă-te dus de melodie, concentrându-te pe senzațiile pe care le simți.

Baie caldă:

O baie caldă cu uleiuri esențiale sau săruri de baie poate ajuta la relaxarea mușchilor și a minții.

Exerciții de imaginație ghidată:

Închide ochii și imaginează-ți un loc plăcut și liniștit.Detaliază în minte toate aspectele acestui loc, concentrându-te pe senzațiile și mirosurile implicate.

Masaj sau automasaj:

Oferă-ți un masaj sau efectuează automasaj pe zonele tensionate ale corpului, folosind mișcări lente și presiune blândă.

Tehnica progresivă de relaxare musculară:

Contractă și apoi relaxează fiecare grup muscular în parte, începând de la cap și mergând spre picioare. Simte cum tensiunea se eliberează treptat.

Activități plăcute:

Dedicați timp pentru activități care vă aduc bucurie, cum ar fi cititul unei cărți, pictatul, plimbările în natură sau ascultarea unei povești relaxante.

Fiecare persoană poate găsi tehnici de relaxare care să se potrivească cel mai bine stilului său de viață și preferințelor personale. Experimentați diferite metode și identificați ceea ce funcționează cel mai bine pentru voi, potrivit dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: bauturi relaxare minte corp