x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Biscuitii care ne ingrasa

Biscuitii care ne ingrasa

de Cristina Andreea Calin    |    15 Ian 2007   •   00:00
Biscuitii care ne ingrasa

Continutul ridicat de grasimi hidro-genate si partial hidrogenate si in-dexul glicemic foarte ridicat fac ca biscuitii Ulpio sa nu fie recomandati persoanelor bolnave.

CE BEM, CE MANCAM
Asa cum arata eticheta biscuitilor Ulpio cu crema de vanilie, acestia contin: faina, zahar pudra, ulei vegetal partial hidrogenat, ulei vegetal hidrogenat, praf de zer, lapte praf, sirop de glucoza, agenti de afanare (bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu), sare, emulgatori (lecitina), arome (vanilie).

Eticheta nutritionala pentru 100 de grame de produs specifica un continut de 61,65 de grame carbohidrati, 22,3 grame de lipide, 5,7 grame proteine si o densitate energetica de 468 kcal/1960,5 kj.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, spune ca produsul este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de carbohidrati cu index glicemic ridicat. Analizand eticheta compozitionala a produsului studiat, reiese ca acesta are un continut ridicat de grasimi hidrogenate si partial hidrogenate periculoase pentru sanatate. Densitatea calorica, de 468 kcal, specificata pe ambalajul produsului, este foarte ridicata.

In concluzie, specialistul nostru, profesorul Gheorghe Mencinicopschi ne precizeaza ca biscuitii Ulpio cu crema de vanilie nu sunt recomandati persoanelor care sufera de diabet, supraponderalilor si obezilor, copiilor, femeilor insarcinate si celor care alapteaza, bolnavilor cardiovasculari, hepaticilor, bolnavilor care sufera de afectiuni renale, de Parkinson si Alzheimer si nici suferinzilor de cancer.

×
Subiecte în articol: bun de consum