x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ce se întâmplă în organism când renunțăm la junk food și alcool timp de o lună de zile?

Ce se întâmplă în organism când renunțăm la junk food și alcool timp de o lună de zile?

21 Noi 2015   •   13:14
Ce se întâmplă în organism când renunțăm la junk food și alcool timp de o lună de zile?

Experiment interesant desfășurat de producătoarea show-ului TV LifeHunters, filmat din prima până în ultima zi și postat pe YouTube: un tânăr a renunțat timp de o lună de zile la zahăr, alcool și junk-food.

Rezultatul? Dispoziție proastă la început și multă energie la final.

Filmarea, care a înregistrat deja 4 milioane de vizualizări pe YouTube, arată schimbările care se produc de la o zi la alta atunci când renunțăm la toate alimentele nocive și facem tranziția către o dietă sănătoasă.

În primele zile în care adoptă o dietă bazată pe legume, fructe și alte produse proaspete și neprocesate, protagonistului videoclipului, olandezul Sacha Harland, își înregistrează episoadele zilnice având o stare proastă și plângându-se că îi este foame continuu.

În cea de-a 25-a zi de dietă sănătoasă, tânărul începe să simtă efectele benefice: se trezește mult mai ușor și are mai multă energie, scrie abc.es.

În plus, în urma analizelor se constată că acum cântărește cu patru kilograme mai puțin, nivelul colesterolului este cu 8% mai redus și tensiunea arterială cu 10 puncte.

Cei care au stat în spatele conceptului susțin că au făcut acest experiment pentru persoanele cărora li se pare imposibil să renunțe la mâncarea nesănătoasă și alcool, pentru a le demonstra că tranziția către o dietă sănătoasă este posibilă și că stările de rău de la început sunt absolut normale. 

×