x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ciocolată umplută cu margarină

Ciocolată umplută cu margarină

de Mihaela Ionescu    |    22 Mai 2009   •   00:00
Ciocolată umplută cu margarină
Sursa foto: /Jurnalul Naţional

Ciocolată Malaga Baron este un produs dezechilibrat nutriţional, cu un exces de glucide şi lipide, atrage atenţia profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.



Din această cauză, produsul analizat are şi o valoare energetică ridicată. Mai mult, în compoziţia ciocolatei Malaga Baron intră şi un aditiv alimentar care poate afecta să­nă­tatea dacă este consumat în exces.

La testele realizate pe animale s-a demonstrat că are efecte hepato şi nefrotoxice. Grăsimea vegetală hidrogenată de palmier re­pre­zintă un pericol pentru buna func­ţio­nare a inimii şi a ficatului şi de aceea trebuie evitată.

Specialistul nostru ne spune în urma analizei că produsul nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii renale, hepatice, cardiovasculare. Persoanele cu intoleranţă la lactoză şi cei cu alergie la nuci, arahide, soia şi gluten vor testa reacţia organismului.

ETICHETA
Ciocolată Malaga Baron. Masă de ciocolată (zahăr, masă de cacao, unt de cacao, zer pudră, lapte praf, emulsifianţi: le­ci­tină de soia E322, E476 poliricinoleat de poliglicerol, arome), cacao solidă minimum 30%, umplutură 45% (zahăr, grăsime vegetală hidrogenată de palmier, zer pudră, lapte praf, emul­sifianţi lecitină de soia E322, E476 poliricinoleat de po­li­glicerol, arome). Alergeni: soia, lapte, poate conţine urme de nuci, arahide, grâu. Valori pentru 2 batoane: calorii 192 kcal/800 kj, grăsimi 11,8 g, din care saturate 6,3 g, trans 3 g, colesterol 4,9 mg, carbohidraţi 19,6 g, din care zaharuri 15,
1 g, fibre 0 g, sodiu 40,7 mg, proteine 1,7 g.

×
Subiecte în articol: bun de consum