Inspectori ai Direcţiilor pentru Siguranţa Alimentelor din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a Municipiului Bucureşti au desfăşurat la nivel naţional acţiuni de control în unităţi cu profil agroalimentar în perioada 17 - 23 octombrie 2008.
Controalele au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, condiţiile de depozitare a legumelor şi fructelor, evidenţa documentelor, calitatea produselor destinate vânzării, precum şi trasabilitatea produselor.
NEREGULI GRAVE
Principalele deficienţe constatate au fost nerespectarea condiţiilor generale de întreţinere a unităţii, a condiţiilor de igienă, lipsa documentelor, nerespectarea condiţiilor de temperatură, lipsa unui spaţiu special destinat produselor neconforme. Au fost controlate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de comercializare a produselor aparţinând sectorului non-animal.
Citește pe Antena3.ro