x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Cure de slăbire potrivite în funcție de zodie

Cure de slăbire potrivite în funcție de zodie

de Maria Coman    |    02 Oct 2020   •   15:02
Cure de slăbire potrivite în funcție de zodie

Mulți dintre noi apelează la horoscop ca să-și afle norocul în dragoste, bani sau carieră. Dar trăsăturile caracteristice zodiei pot să influențeze și succesul unei cure de slăbire. Unii sunt mai conservatori și preferă mâncarea tradițională. Alții se plictisesc repede și caută mereu gusturi noi. Unii sunt mai riguroși și au nevoie de diete stricte. Alții sunt mai flexibili și nu le place să le fie impuse reguli. Iar exemplele ar putea continua. Nutriționistul Laura Ene a creionat câteva dintre liniile importante pentru fiecare zodie în parte.

 

În cazul Vărsătorului, acesta e mereu în opoziție cu dietele și regulile clasice.

 

Dacă ești Vărsător, încearcă să-ți stabilești un set de reguli proprii clare, nu foarte multe, pentru a nu te simți constrâns. Odată ce ai stabilit aceste reguli, respectă-le cu strictețe!

De exemplu: mănâncă dimineața doar fructe. La prânz alege carne slabă sau pește cu legume de orice fel, iar la cină, multe verdețuri. Nu uita să bei minim 2 litri de apă pe zi. Atât și nimic mai mult pentru început, pentru a fi sigur că nu te revolți imediat și că schimbi regulile jocului.

Nativii Pești sunt în general atrași de dietele care promit rezultate rapide pe termen scurt. Asta din cauză că pornesc la drum convinși că nu vor avea răbdarea și perseverența pentru a respecta un program de durată. Însă tocmai aici se ascunde cheia succesului: începe cu pași mici, dar eficienți.

Este un lucru bine știut că nativii zodiei Berbec sunt sensibili la critică şi nu sunt adepții acțiunilor impuse. Cu alte cuvinte, nu le place deloc să danseze după cum li se cântă. Dacă depistezi această caracteristică în personalitatea ta, renunță la formulele stricte de dietă, create pe baza unor reguli în total dezacord cu gusturile tale, din cauză că le vei putea respecta numai pe perioade foarte scurte.

Nevoia de confort şi siguranţă transformă câteodată Taurii în persoane care pot crea impresia de pasivitate, lene sau chiar indolenţă. Dintre toate semnele zodiacale, acesta este cel mai predispus la o viaţă sedentară. Şi uite aşa, kilogramele în plus se acumulează treptat, dar sigur. În primul rând, încearcă să reduci cantitatea de mâncare de la fiecare masă, bucurându-te în continuare de alimentele preferate. Alege farfurii mai mici, pe care să le umpli cu legume, pentru a crea senzația de abundență.

Pentru Gemeni, recomandarea specialiștilor este cea a unei diete disociate, dar pe mese, nu pe zile. Nu carne de dimineața până seara, nici fructe sau carbohidrați, ci pot construi fiecare masă în jurul unui aliment diferit. De exemplu: friptură, legume la grătar, cartofi la cuptor, paste cu un sos light, salată de fructe, supă.

Din cauza caracteristicilor zodiei, Racii mănâncă destul de mult pe fond emoțional. Iar asta le aduce de multe ori kilograme în plus. Trebuie să fie atenți la ronțăieli.

Leii au capacitatea de a accepta un regim cu entuziasm, privind partea aromată și îmbietoare a farfuriei. Peștele și fructele de mare sunt delicatesele pe care li se recomandă să le savureze de cel puţin două ori pe săptămână.

Fecioarele ar trebui să se concentreze asupra calității mâncării pe care o au în față. Redu aportul de produse animale la două sau trei porții pe săptămână, dar servite tot în compania vegetalelor. Evită pe cât posibil grăsimile și uleiurile. Câteva felii de avocado în salată îți pot asigura necesarul de lipide într-un mod sănătos.

Rinichii, picioarele, șoldurile, vertebrele lombare și glandele suprarenale sunt cele mai sensibile puncte din corpul Balanțelor, așa că trebuie să acorde o atenție specială hidratării. În al doilea rând, este important să reducă aportul de sare, proteine animale și lactate. Orientează-te către banane și avocado. Dintre cereale, alege orezul, porumbul și secara.

Ficatul este cel mai vulnerabil organ al Scorpionului. Atracția irezistibilă către plăcerile vieții are și urmări neplăcute. Reducerea cantității de grăsimi din dietă, creșterea aportului de fibre, consumul sporit de fructe și legume proaspete, consumul moderat de alcool și renunțarea la fumat sunt cele mai bune strategii pentru un stil de viaţă sănătos nu doar pentru nativii Scorpion, ci pentru noi toţi.

Punctul slab al Săgetătorului este acela că, de multe ori, nu știe când să se oprească din mâncat, din cauză că nu își ascultă corpul, pentru a percepe senzația de sațietate. Dar nu numai excesul de mâncare și porțiile suplimentare pot fi periculoase. Săgetătorul preferă adesea diverse sortimente de carne prelucrată. În combinație cu prăjeli sau sosuri grase, plus alcool, acestea devin nocive și pentru ficat, și pentru siluetă. Provocarea pentru nativii din Săgetător (și nu numai) este aceea să reînvețe să mănânce și să-și transforme obiceiurile alimentare într-un stil de viață sănătos.

Pielea, dinții, oasele, articulațiile, sistemul nervos și cel digestiv sunt punctele vulnerabile din organism. Nativii din zodia Capricornului manifestă predispoziții către insomnie, boli de piele, reumatism, gută sau urticarie. Ar trebui să evite excesele alimentare și să facă mișcare constant, pentru a menține tonusul ridicat de care au nevoie pentru a-și pune planurile în practică.

×
Subiecte în articol: cura de slăbire dieta zodiac