x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet DESCOPERIRE / Berea multă slăbeşte vederea

DESCOPERIRE / Berea multă slăbeşte vederea

de Cristina Andreea Calin    |    26 Noi 2008   •   00:00

Persoanele care beau mai mult de patru beri pe zi pot avea probleme serioase de vedere, arată un studiu realizat de australieni.



Bărbaţii trecuţi de 60 de ani care beau cantităţi mari de alcool au un risc mai mare de şase ori de a dezvolta degenerescenţă maculară (senilă), decât cei care nu consumă alcool. La cercetare au participat 7000 de subiecţi şi s-a descoperit că berea în special este vinovată pentru apariţia acestei probleme de vedere. Vinul şi alcoolul rafinat nu au avut aceeaşi însemnătate. Mai mult, cercetătorii au arătat că aceste efecte nu se manifestă şi la femei, mai ales că ele nu sunt consumatoare mari de bere.

Stresul oxidativ
Medicii australieni au pus efectele pe seama stresului oxidativ care este indus când este consumată o cantitate mare de alcool. Este demonstrat că alcoolul este neurotoxic, ceea ce duce într-un final la afectarea bunei funcţionări a retinei. Cercetătorii au atras atenţia că cei care consumă mult alcool, de obicei sunt şi fumători înrăiţi, fapt care creşte riscul apariţiei degenerescenţei maculare. Studiile realizate anterior, în laborator, pe şoareci,  au demonstrat acelaşi lucru.

×
Subiecte în articol: bun de consum