x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Exercitii care iti merg la inima

Exercitii care iti merg la inima

00 0000   •   00:00

In lipsa miscarii, inima noastra are de suferit. Deoarece prin efort fizic sunt eliminate substante nocive care ar putea afecta arterele. De asemenea, prin exercitiu fizic este facilitata circulatia sangelui, ceea ce inseamna ca miscarea este o buna metoda de combatere a bolilor cardiovasculare.

In ceea ce-i priveste pe bolnavii cardiovasculari, exercitiile fizice pot fi desfasurate numai la indicatia medicului. "Doar medicul este in masura sa recomande sau sa contraindice o astfel de activitate in urma unor examinari riguroase. Acesta va tine cont de stadiul bolii, de varsta si de alte afectiuni de care sufera persoana respectiva", explica dr. Doina State, doctor in stiinte medicale, medic primar medicina interna, specialist cardiologie la Institutul National de Geriatrie si Gerontologie "Dr. Ana Aslan".

O serie de exercitii recomandate pentru bolnavii de inima sunt miscarile de incalzire din cadrul programelor obisnuite de antrenament. Atentie! Si acestea necesita acordul medicului, dupa cum afirma specialistul in elaborarea programelor de fitness si nutritie Luiza Bucur (foto), de la FC National Fitness Center.


UMERI. Cu picioarele departate, rotiti bratele astfel incat sa formati un arc de cerc


GAT. Cu picioarele departate, spatele drept, mainile sprijinite pe talie, indoiti gatul lateral stanga-dreapta

TALIE. Cu picioarele departate si mainile pe talie, rasuciti lent trunchiul lateral, mentinand bazinul fix


ABDOMEN. Cu picioarele apropiate si mainile pe talie, ridicati genunchiul stang. Repetati miscarea cu piciorul drept

FESIERI/ COAPSE. Efectuati o fandare cu piciorul drept inainte ducand genunchiul stang spre sol. Schimbati piciorul


GLEZNE. Mergeti pe loc mentinand varfurile pe sol
PRECAUTIE. O masura de precautie de care persoanele bolnave de inima trebuie sa tina seama este efectuarea lenta a exercitiilor, care trebuie insotite de respiratii cat mai ample. De asemenea, numarul de repetari va fi mai mic decat in cazul persoanelor care nu au probleme cu inima. "In general, aceste exercitii se repeta de 12, maximum 20 de ori, iar in cazul afectiunilor cardiace, numarul lor va fi redus la opt repetari", afirma specialistul Luiza Bucur.
×
Subiecte în articol: armonia trupului